Kako da istaknete oči uz pomoć šminke
Kako da istaknete oči uz pomoć šminke
Foto: unsplash.com/@apostolosv

KAKO DA ISTAKNETE OČI UZ POMOĆ ŠMINKE

Boja vaših očiju je jedinstvena – bukvalno. Tako je, bez obzira koliko članova vaše porodice deli iste smeđe oči kao i vi, vi ste jedina osoba na svetu sa tačnom bojom očiju. Da biste istakli svoju jedinstvenu boju očiju, kreirajte izgled sa nijansama koje su komplementarne vašoj boji očiju.

ŠMINKA ZA SMEĐE OČI

Izgled vaše boje očiju zavisi od dve stvari: količine i raspodele melanina, smeđeg pigmenta, u dužici (irisu), obojenom delu oka. Smeđe i tamne oči sadrže najviše melanina od svih boja očiju i ima ih skoro polovina svetske populacije. Ali smeđe oči su sve samo ne obične.

Možete kreirati beskonačne komplementarne izglede šminke za tamne oči s obzirom na njihovu neutralnu prirodu: topli i bogati tonovi, poput ljubičaste i boje kafe, zemljani tonovi, poput smaragda i meda, duboke nijanse, poput boje uglja i braon, pa čak i neonske i svetle boje.

ŠMINKA ZA OČI BOJE LEŠNIKA & ZA PLAVE OČI

Možda se pitate koje su boje oči boje lešnika? Oči boje lešnika mogu izgledati smeđe, zlatne i zelene i obično su kombinacija ovih boja. Za oči boje lešnika i plave boje pojačajte tu prirodnu blistavost hladnim tonovima i metalik, kao što su plava, safir, bronza, pepeljasto braon i tamnocrvena.

ŠMINKA ZA ZELENE OČI

Najređa boja očiju od svih: zelene oči. Vaše zelene oči najverovatnije nisu ostale neprimećene tokom celog života. Često su svetle i živopisne, i usudimo se reći, upadljive. Poboljšajte svoju zelenu ili plavo-zelenu boju očiju nijansama ljubičaste, kao što su ametist i šljiva, crvene i ružičaste, kestenjaste i boja prašnjave ruže, tamno braon i bordo.

SAVET PLUS ŠMINKERA:

Postignite intenzivniji izgled šminke uz pomoć prajmera za trepavice

Nanošenje prajmera za trepavice pre maskare je još jedan lak korak za intenzivniji izgleda šminke. Dakle, šta radi prajmer za trepavice? Prajmer za trepavice, obično bela maskara, stvara ravnomeran površinski sloj na trepavicama kako bi maksimizirao rezultate vaše omiljene maskare.

Izvor: lancome-usa.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.