OTKRIVAMO KAKO DA IZABERETE PRAVI BRONZER PREMA TENU KOŽE
OTKRIVAMO KAKO DA IZABERETE PRAVI BRONZER PREMA TENU KOŽE
Foto: KoolShooters I pexels.com

KAKO DA IZABERETE PRAVI BRONZER PREMA PODTONU KOŽE

U poslednje vreme BRONZER je postao nezamenjljiv komad šminke. Uz pomoć bronzera možete konturisati odnosno da oblikujete lice, da naglasite najlepše delove lica, ali i da prikrijete one manje lepe. Bronzer je odličan i kada želite da potamnite ten. Sve u svemu, odličan komad šminke, ali kako odabrati onaj pravi prema podtonu kože? U nastavku otkrijte par najboljih TRIKOVA kako da odaberete pravi bronzer za vas.

Kod odabira bronzera ne treba da birate više od 2 NIJANSE TAMNIJE od vašeg tena, kako savetuju profesionalni šminkeri. Oni tvrde da ukoliko idete na tamnije, možete izgledati veštački i ružno. Imajte na umu da bi idealna nijansa bronzera bila ona boja koju dobijete kada prirodno preplanete na suncu.

S obzirom da vam se boja kože menja tokom godine, odnosno leti je koža prirodno tamnija, dok je zimi svetlija, pa vodite računa kod odabira bronzera. Možete se odlučiti na bronzer u kuglicama koji će nijansirati lice kako treba ili jednostavno kupite posebno bronzer koji vam odgovara tokom leta i tokom zime.

Kod pravog odabira bronzera veoma je bitan vaš PODTON KOŽE, a o tome više na OVOM linku.

Dame sa HLADNIM PODTONOM kože i jako svetlog tena (ten vam blago vuče na roze) treba da biraju malo svetlije roze nijanse bronzera. Izbegavajte bronzere narandžastog i crvenog podtona kako ne bi izgledali veoma veštački.

Dame sa TOPLIM PODTONOM kože treba da biraju bronzere zlatnih nijansi, odnosno ciglastog i narandžastog podtona jer njihova koža prirodno vuče na žuto.

Dame sa NEUTRALNIM PODTONOM kože mogu da koriste blago narandžaste bronzere.

UKOLIKO BIRATE BRONZER ZA KONTURISANJE LICA

Kada birate bronzer za konturisanje lica, ne smeju da budu narandžasti. Kod konturisanja uloga bronzera je da imitira prirodnu senku koja bi pala na lice koja je sivkastog podtona i zato bronzer treba biti hladnog podtona. Tekstura ovakvog bronzera treba da bude MAT, a nanosi se na regije za konturisanje: na ivice čela, duž vilične kosti i ispod jagodične kosti.

UKOLIKO BIRATE BRONZER ZA OSUNČANI IZGLED KOŽE

Ovakvi bronzeri treba da budu sa toplim podtonom odnosno blago narandžastim podtonom. S obzirom da ovakav bronzer nanosite naveći deo lica treba da bude MAT. Za osunčani izgled kože koristite pufnastu četku kojom samo ovlaš nanesete bronzer preko celog lica, gde je focus na ivicama čela i obrazima.

Za večernji izlazak i specijalne prilike možete koristiti bronzer sa šimerom koji će vam dati zlatni odsjaj na licu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.