Otkrivamo kako da odaberete pravi karmin za ton vaše kože
Otkrivamo kako da odaberete pravi karmin za ton vaše kože
Foto: unsplash.com/@tamarabellis

KAKO DA ODABRATE NAJBOLJI CRVENI KARMIN ZA VAŠ TON KOŽE

Odvažni crveni karmin je bezvremenski klasik koji se može upariti sa toliko različitih stilova. To je takođe jednostavan način da izgledate uglađeno i sređeno — samo zavežite kosu u raščupan rep i nanesite malo rumenila i niko neće ni posumnjati da ste iskočili iz kreveta pre deset minuta . Crveni karmin za usne može izgledati sjajno na bilo kome, sve dok znate kako da odaberete pravi karmin za ton vaše kože:

  • Crveni karmin za svetle tonove kože, probajte: hladne crvene ili bobičaste nijanse sa plavim nijansama
  • Crveni karmin za srednje ili maslinaste tonove kože, probajte: crveni ruž sa narandžastim ili koralnim tonovima
  • Crveni karmin za tamnije tonove kože, probajte: hladan ili topli crveni ruž, od prave trešnje do tamnocrvene boje

KAKO ODABRATI NAJBOLJI CRVENI KARMIN ZA SVETLU KOŽU

Hladne crvene se neće sukobljavati sa hladnim tonovima koji su uobičajeni kod onih sa svetlom kožom – kako ne bi izgledali šokantno ili izvlačili nesavršenosti. Svetlije tipovi kože često mogu pokazati više crvenila na koži, tako da je dobra ideja da izjednačite ton kože pomoću podloge za potpunu pokrivenost. Svetla koža može izabrati prigušenu nijansu crvenog karmina jer već postoji kontrast u odnosu na kožu – ali takođe može da izvuče super svetlu nijansu crvenog karmina bez ikakvih problema.

KAKO ODABRATI NAJBOLJI CRVENI KARMIN ZA SREDNJU ILI MASLINASTU KOŽU

Za srednju nijansu kože ili maslinastu boju kože preporučuju se karmini koji su topliji, sa nijansama narandžaste. Ovaj raspon nijansi kože obično ima više topline u svojim podtonovima, tako da je svaki crveni karmin sa narandžastim ili čak zlatnim nijansama odgovarajući.

KAKO ODABRATI NAJBOLJI CRVENI KARMIN ZA TAMNU KOŽU

Nebo je granica za one sa tamnijim tonovima kože, jer oni sa tamnijim tenom mogu izabrati ili crveni karmin toplih tonova ili crveni karmin hladnih nijansi. Pravi crveni karmin je lako izabrati, iako možete lako eksperimentisati sa crvenim i rubin crvenim nijansama. Jedan savet? Odlučite se za svetlije crvene nijanse, koje su u kontrastu sa vašom kožom i čine da crvene usne zaista dođu do izražaja.

KAKO NANETI CRVENI KARMIN

Prvo, uokvirite usne crvenom olovkom koja može poslužiti kao neka vrsta prajmera za usne. Zatim nanesite karmin u odgovarajućoj nijansi. Ovim redosledom ćete dobiti najveću definiciju i intenzitet. Ne idete u potpunosti? Za prirodniji izgled, prvo nanesite crveni karmin, a zatim nanesite olovku za usne.

Na kraju, isprobajte ovaj trik da pretvorite bilo koju formulu karmina u dugotrajni karmin: odvojite maramicu na dva tanka lista, prislonite jednu na usne i preko nanesite translucent puder. Ne samo da će ovo postaviti vaš karmin za usne, već može i svaki karmin za usne pretvoriti u mat karmin.

Izvor: lancome-usa.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.