Prestavljamo vam načine kako da prikrijete simptome alergije pomoću šminke
Prestavljamo vam načine kako da prikrijete simptome alergije pomoću šminke
Foto: @stockking I freepik.com

KAKO DA PRIKRIJETE SIMPTOME ALERGIJE POMOĆU ŠMINKE

Oči vam suze, lice vam je natečeno, a imate začepljen crveni nos. Jasno je da je borba stvarna za one koji pate od sezonskih alergija. Srećom, postoje načini da prikrijete simptome alergije pomoću šminke. Zato čitajte dalje da biste saznali više o različitim načinima na koje možete koristiti proizvode za šminkanje kako biste prikrili uobičajene znake alergija, uključujući crvenilo i tamne podočnjake.

KAKO DA SE REŠITE CRVENILA

Ako stalno kijate i duvate nos zbog alergije, već znate koliko lako to područje može brzo postati crveno. I tu će vam korektor u zelenoj boji dobro doći da vas spasi. Zelena boja se nalazi suprotno od crvene na krugu boja, čineći zelenu dobrom nijansom koja pomaže da se neutrališe crvenilo kože.

Nanesite korektor u zelenoj boji na ciljana područja da biste poništili bilo crvenilo. Nanesite nekoliko tačaka, a zatim koristite vlažni blender i lepo izblendajte.

Ukoliko imate crvenilo po celom licu, probajte BB kremu protiv crvenila. Iscedite proizvod direktno na lice i koristite vlažni blender za šminku i izblendajte ga.

KAKO DA REŠITE NADUTOST LICA

Do sada ste verovatno već dobro svesni kako konturisanje može pomoći da istaknete ili sakrijete određene crte lica. To je takođe odlična tehnika šminkanja za sakrivanje nadutosti.

Oticanje lica se uglavnom dešava kada se ispod kože sakupi prekomerna količina tečnosti, koja je obično uzrokovana alergijama, i javlja se u predelu oko očiju, usana i lica. Na sreću, izgled nadutosti lica možete smanjiti konturisanjem. Uzmite boju koja je dve nijanse tamnija od vaše prirodne boje kože.

Nanesite liniju konture ispod jagodica. Za definisane usne, konturirišite donji deo usne. Nakon što nanesete proizvod na ciljana područja, koristite četku ili blender za šminku i počnite da tapkate proizvod u kožu dok se ne izjednači.

KAKO DA SE REŠITE TAMNIH PODOČNJAKA

Takođe, jedan od uobičajenih simptoma sa kojima se ljudi mogu suočiti sa sezonskim alergijskim konjunktivitisom su hronični tamni podočnjaci. Na sreću, uz pomoć šminke  lako se možete rešiti podočnjaka i sve što vam treba je malo korektora. Nanesite nekoliko tačaka korektora oko predela oko očiju i lepo izblendajte sa vlažnim blenderom.

ŠTA DA RADITE KADA VAM SIZE OČI

Ukoliko vam tokom alergije suze oči odlučite se za vodootporne formule poput vodootporne maskare. Iako ovaj izbor nije nužno rešenje za prikrivanje simptoma alergije, može vam pomoći da vam se mascara ne razmazuje. Ukoliko volite cat eye izgled, koristite vodootporne olovke za oči ili ajlajnere.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.