KAKO DA SAME NAPRAVITE TEČNI PUDER

Puder je jedan od makeup proizvoda bez kojeg ne možemo. Ima zadatak da sakrije naše nedostatke i da učini da izgledamo savršeno.

Ukoliko ne možete da pronađete puder koji vam odgovara, pa morate da kombinujete više različitih, onda probajte same da napravite domaći puder za lice, a mi vam u ovom postu otkrivamo i kako.

Ovaj puder nije težak za kožu, a potrebna su vam samo 2 sastojka i svega 5 minuta vremena.

Od sastojaka vam je potrebno:

  1. mineralni puder u prahu po vašem izboru,
  2. ulje za lice, od kokosa, badema ili neko drugo koje vama odgovara (umesto ulja možete koristiti i hidratantnu kremu),
  3. posuda,
  4. kašika.

Mineralni puderi su inače i preporuka svih dermatologa, potpuno su prirodni i ne zapušavaju pore. Veoma su lagani, fino mleveni minerali u prahu koji se utrljavaju u kožu pomoću pufnaste četke. U mineralnim puderima ne treba da ima parabena, slobodnih radikala i dodatnih ulja.

Postupak:

U posudicu stavite puder u prahu i dodajte ulje, odnos 2:1. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu odnosno dok se ne rešite grudvica. Puder u prahu i ulja možete dodavati dok ne dobijete željenu gustinu.

Nanosite ga kao i svaki drugi puder i ukoliko vam je masnija koža ili vlažnije vreme, možete ga učvrstiti dodavanjem mineralnog pudera u prahu.

I na kraju, naravno, nemojte da zaboravite da kada dobijete idealnu kombinaciju zapišete koliko ste čega stavili. Puder čuvajte u posudici sa poklopcem kako se ne bi sušio i najbolje je da pravite manje količine kako biste ih brzo potrošile i kako ne bi dugo stajao.

Sledeći artikal
JOGA ZA POČETNIKE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
NAJBOLJI SAVETI KAKO DA POSTIGNETE „NO MAKEUP MAKEUP“ LOOK