evo kako sami da napravite tečni puder
evo kako sami da napravite tečni puder
Foto: pronounceskincare.com

KAKO DA SAME NAPRAVITE TEČNI PUDER

Puder je jedan od makeup proizvoda bez kojeg ne možemo. Ima zadatak da sakrije naše nedostatke i da učini da izgledamo savršeno.

Ukoliko ne možete da pronađete puder koji vam odgovara, pa morate da kombinujete više različitih, onda probajte same da napravite domaći puder za lice, a mi vam u ovom postu otkrivamo i kako.

Ovaj puder nije težak za kožu, a potrebna su vam samo 2 sastojka i svega 5 minuta vremena.

Od sastojaka vam je potrebno:

  1. mineralni puder u prahu po vašem izboru,
  2. ulje za lice, od kokosa, badema ili neko drugo koje vama odgovara (umesto ulja možete koristiti i hidratantnu kremu),
  3. posuda,
  4. kašika.

Mineralni puderi su inače i preporuka svih dermatologa, potpuno su prirodni i ne zapušavaju pore. Veoma su lagani, fino mleveni minerali u prahu koji se utrljavaju u kožu pomoću pufnaste četke. U mineralnim puderima ne treba da ima parabena, slobodnih radikala i dodatnih ulja.

Postupak:

U posudicu stavite puder u prahu i dodajte ulje, odnos 2:1. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu odnosno dok se ne rešite grudvica. Puder u prahu i ulja možete dodavati dok ne dobijete željenu gustinu.

Nanosite ga kao i svaki drugi puder i ukoliko vam je masnija koža ili vlažnije vreme, možete ga učvrstiti dodavanjem mineralnog pudera u prahu.

I na kraju, naravno, nemojte da zaboravite da kada dobijete idealnu kombinaciju zapišete koliko ste čega stavili. Puder čuvajte u posudici sa poklopcem kako se ne bi sušio i najbolje je da pravite manje količine kako biste ih brzo potrošile i kako ne bi dugo stajao.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.