ODABERITE NAJBOLJI SMOKEY EYE LOOK ZA VAŠ OBLIK OČIJU?
ODABERITE NAJBOLJI SMOKEY EYE LOOK ZA VAŠ OBLIK OČIJU?

KOJI JE NAJBOLJI SMOKEY EYE LOOK ZA VAŠ OBLIK OČIJU?

Predstavljamo vam neke od saveta kada je u pitanju smokey eye tehnika šminkanja. Svakom obliku očiju pristaje drugačiji smokey eye look, pa pogledajte u nastavku koji je savršen smokey eye za vas.

1. Blizu postavljene oči

Za dame kojima su oči preblizu postavljene je cilj da uz pomoć šminke stvore iluziju kojom će im oči izgledati udaljenije. To ćete najbolje postići tako što ćete na unutrašnjoj strani kapka koristiti svetlije nijanse, a tamnije na spoljašnjem. Svetlija senka unutar kapka će stvoriti iluziju da su oči udaljenije jedno od drugog.

2. Razdvojene oči

Za dame koje imaju radvojene oči cilj je približiti oči. Svoje oči ćete vizuelno približiti ukoliko blendiranje sve prema unutrašnjem delu oka, tako da tamnije nijanse nanosite na unutrašnjem delu, a nešto svetlije na spoljašnjem.

Ako senku nanosite na donji kapak, tamniju crtu nanesite uz duž trepavica sve do suznog kanala, što bliže nosu.

3. Spušteni kapak

Ukoliko imate spuštene kapke, kod smokey eye tehnike treba da izbegavate tamne senke, birajte srednje tamne nijanse senki poput braon tonova. Senku nanosite od spoljašnjosti ka unutranjosti oka, potom na deo spuštenog kapka i lepo izblendajte kako bi ujednačili senku.

4. Duboko postavljenje oči

Ovakve oči izgledaju upalo, odnosno stvara se utisak velike čeone kosti i upalih očiju. Cilj je da vaše oči uz pomoć šminke vizuelno izbacite napred, a čeonu kost potisnete nazad.

U unutrašnji deo oka nanesite hajlajter, a svetlu nijansu senke na ceo gornji kapak do pregiba i na taj način ćete “pogurati” oči napred. Na spoljni ugao oka iznad linije nabora nanesite tamniju nijansu senke i lepo izblendajte.

5. Istaknute oči

Istaknute oči vam omogućavaju dosta prostora na kapku. Budući da tamne nijanse stvaraju iluziju dubine, možete naneti tamnije tonove na celom kapku, sa debelim slojem duž trepavica.

6. Spuštene oči

Kod dama sa spuštenim odnosno tužnim očima, spoljni uglovi očiju se povijaju ka dole, a zadatak smokey eye tehnike je da ih vizuelno podigne.

Uz pomoć ajlanera izvucite deblju liniju sa jačim uglom na kraju kapka. Što se senki tiče nanosite postepeno od svetlijeg na unutrašnjem delu oka prema tamnijem na spoljašnjem uglu oka.

7. Podignute oči

Dame sa podignutim očima treba da naglase svoj prirodni oblik. Podelite kapak na dva dela, svetlije senke nanesite na unutrašnjoj polovini kapka, a tamnije na spoljnoj polovini I na kraju lepo izblendirajte prelaz.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.