Otkrivamo zašto je bitno da redovno skidamo šminku
Otkrivamo zašto je bitno da redovno skidamo šminku
Foto: thetrendspotter.net

MAKEUP SAVET: Zašto je bitno da redovno skidamo šminku?

Koliko kod vam se činilo bezazleno, da nije toliko strašno ako koji put preskočite skidanje šminka, verujete nam da to nije tako, posledice su itekako velike.

Ukoliko ne vodite računa o svojoj koži i ostavljate šminku na licu tokom noći, vremenom ćete primetiti promene poput sitnih borica, fleka, koža će postati grublja i masnija. Veoma je bitno da znate da se ćelije kože tokom noći obnavljaju i ukoliko ostavite šminku na licu, ona će zapušiti pore što će dovesti do dodatnih problema sa kožom.

Kada birate preparate za skidanje šminke birajte one koji nisu na bazi alkohola. Alkohol može samo dodatno isušiti ili izritirati kožu. Takođe, kada birate preparate za skidanje šminke birajte one koji odgovaraju vašem tipu kože.

Kako da na JEDNOSTAVAN NAČIN ODREDITE VAŠ TIP KOŽE, saznajte na OVOM linku!

SREDSTVA ZA SKIDANJE ŠMINKE

#1 MICELARNA VODA – najbolje sredstvo za skidanje šminke je svakako micelarna voda i to iz razloga što nesadrži nikakve štetne agense, blaga je prema koži i u isto vreme hidrira i čisti kožu. Micelarna voda odgovara svakom tipu kože, dovoljno je da natopite tufer i samo pređete preko lica I koža će biti čista.

#2 MLEKO ZA SKIDANJE ŠMINKE – mleko ili losion za skidanje šminke je blago i efikasno u skidanju šminke sa lica. Nanosite ga na tufer ili vatu i nežnim pokretima uklanjate šminku sa lica. Nakon toga potrebno je umiti lice toplom vodom.

#3 MARAMICE ZA SKIDANJE ŠMINKE – maramice su efikasne, jeftine i veoma brzo uklanjaju šminku sa lica. Međutim, eksperti tvrda da čestim korišćenjem ovih maramica mogu da izazovu brojne probleme za kožu, poput akni ili bora. Oni smatraju da sa njima ne možete temeljno očistiti kožu, već prljavštinu raznosite sa jednog na drugi kraj lica.

Sve u svemu,  šta god koristili za skidanje šminke veoma je važno da nakon šminkanja skinete svu šminku pre odlaska na spavanje, mislite na svoju kožu i ona će vam biti zahvalna!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.