Evo koji je pravilan odabir podloge za šminku
Evo koji je pravilan odabir podloge za šminku
Foto: ©Hongqi Zhang (aka Michael Zhang) | Dreamstime.com

MAKEUP SAVETI ZA ZRELU KOŽU: Pravilan odabir podloge za šminku

Kada je šminka u pitanju, svi se mogu složiti oko jedne stvari: najbitinija je prava PODLOGA čiji je zadatak da poboljša izgled naše kože.

Međutim, kako vremenom starimo, sa nama stari i naša koža. Koža lica u četrdesetim godinama doživljava različite promene i iz tog razloga potrebno je promeniti proizvode koje koristimo, način kako negujemo kožu i način šminkanja.

Evo koje SAVETE nam daju poznati šminkeri za kupovinu i nanošenje podloge za dame posle četrdesete.

#1 PRIPREMA KOŽE za šminku je bitna

Najbolji način da pravilno obezbedite kožu za šminkanje je da obezbedite koži vlažnost. „Hidratacija je ključna, zato se uvek uverite da vam pre šminkanja koža lica bude hidrirana“, savetuje šminker Nick Barose, koji šminka Kim Cattrall, Angela Bassett, i Holly Hunter.

„Pre nanošenja podloge za šminku, nanesite malo ulja na lice. Hidrirajte sva područja, posebno oko očiju gde koža treba da bude posebno glatka“, rekao je šminker Gucci Westman. „Takođe, cirkulacija je veoma bitna. Stimulirajte lice brzom masažom pre spavanja ili pre nego što želite da nanesete proizvod“.

#2 Izaberite pravi PRAJMER koji vam odgovara

Prajmer vam pomaže da prikrijete sve vidljive nedostatke i zbog toga je odličan jer tada nećete morati da nanosite previše podloge za šminku“, kaže Barose. „Takođe, ne treba da ga nanosite na celo lice, fokusirajte se na linije koje želite da prikrijete.“

Barose savetuje svim svojim klijentima da koriste formule koje su nežnije i ne suše kožu. Takođe, savetuje da koriste i prajmere koji hidriraju kožu dok šminku drže na mestu.

#3 HIDRATANTNE podloge su vaši prijatelji

„Birajte podloge sa hidratantnom formulom“, savetuje poznati šminker Gucci Westman. „Zrela koža ima tendenciju da bude suva i takvoj koži je potrebna maksimalna hidratacija. Mat formule nisu dobre, birajte blaže formule.“

#4 Pažljivo birajte PUDERE

Ukoliko imate masnu kožu, ne bi trebalo da napuštate kuću bez kompaktnog pudera. Ukoliko se brinete da će vam se videti fine linije ili bore, morate ih koristiti kako treba. „Puderi su vaš prijatelj, ali morate biti pažljivi gde ih nanosite“, kaže Barose. „Potražite silk pudere – osim ako vam zaista ne treba veća pokrivenost na određenim delovima lica. Tada uglanom koristim translucenti puder”.

#5 Za najbolje rezultate koristite SUNĐERE

Možda je nanošenje šminke prstima najlakši i najjeftiniji način, ali sunđer će omogućiti da proizvode nanesete ravnomerno. “ Ja prvo nanosim podlogu na veći deo lica, kao što su obrazi i čelo, dok predeo oko nosa I brade nanosim na kraju”, objašnjava Linter, poznati šminker. “Nakon toga, nanosim korektor”.

“Ukoliko nanosite šminku prstima, može izgledati neravnomerno, umrljano i pre će vam se pojaviti vidljive linije”, kaže Barose. “Investirajte u dobre i kvalitetne sunđere”.

#6 Birajte lakše KOREKTORE

Bore oko očiju i tamni krugovi su dva uobičajena problema kada je u pitanju područje ispod očiju, ali uz pomoć pravih tehnika i proizvoda, ljudi neće primetiti da ih imate. “Izbegavajte guste, suve korektore jer će učiniti da vam se vide sve fine linije i bore”, Kaže Barose. “Kada je reč o korektoru za predeo ispod očiju potrebna vam je formula koja će vam pružiti pravu pokrivenost. Volim tečne formule i nanosim ih četkicom.”

“Ako vam je potrebna dobra pokrivenost, birajte pigmentirane korektore koji će stajati na mestu i ne zahtevaju nanošenje pudera preko”, savetuje nas Nelson. “Ukoliko volite korektor koji trenutno imate, ali ne stoji dugo, probajte da preko njega nanesete “blur” puder sa malom, mekanom četkicom”, kaže Nelson. Puderi sa “blurring” efektom će izjednačiti ten, pokriti sve nepravilnosti i fiksirati šminku i zato su mnogo dobri.

#7 Pažljivo birajte HAJLAJTER

Kada je u pitanju zrela koža, bilo šta sjajno da nanesete može dodatno istaći linije i bore. “Malo hajlajtera će vam dati mladalački izgled, ali morate izbeći bilo šta svetlucavo i sjajno”, predlaže Barose.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.