Banana ajlajner je u trendu
Banana ajlajner je u trendu
Foto: popsugar.com

MAKEUP TREND: „Banana“ ajlajner

AJLAJNER je svakako jedan od nezaobilaznih makeup proizvoda mnogih dama. Ima moć da savršeno istakne oči –  jedna linija je dovoljna da dodate posebnu notu celokupnom makeup izgledu.

Ako ste jedna od dama koja voli da eksperimentiše i proba nešto novo, svideće vam se trend „bananaajlajnera.

Foto: vogue.fr

Banana ajlajner je prvi put stekao popularnost 1960-tih. Poseban izgled karakteriše ajlajner koji se nalazi neposredno iznad pregiba očnog kapka – dakle, prati oblik banane i efekat je vidljiv kada je oko otvoreno i zatvoreno.

Foto: popsugar.com

Budući da trend banana ajlajnera uključuje jednu zakrivljenu liniju, ovakav način šminkanja je izuzetno jednostavan i lak. Za ovaj izgled mogu se koristiti i tečni i gel ajlajneri, kao i ajlajneri u olovci.

Foto: popsugar.com

KAKO DA SE NAŠMINKATE?

Banana ajlajner trend je jako jednostavno uraditi u tri koraka:

KORAK 1:

Već svi znamo da početak svakog šminkanja počinje sa čistom i hidriranom kožom na koju nanosite prajmer, a zatim podlogu, odnosno tečni puder i korektor.

KORAK 2:

Kada ste pripremili podlogu, vreme je da nanesete ajlajner. Koristite ajlajner olovku koji lako klizi po koži i koji je super pigmentiran. Možete koristiti i tečni, ali sa olovkom ćete lakše da ispravite ako pogrešite.

Držite oči otvorene i gledajte pravo u ogledalo – ovo pomaže da oblik ostane ujednačen. Ajlajner treba da ide tačno iznad pregiba vašeg oka, prateći oblik oka, tako da je vidljivo kada su vam oči otvorene (samim tim i manja je verovatnoća da će se razmazati).

Uz pomoć štapića popravite ako ste negde pogrešili i izoštrite ivice. Nakon toga uzmite malo pudera ili korektora na četkicu i po potrebi povucite duž obe strane linije.

KORAK 3:

Kada ste zadovoljni svojim oblikom vreme je da završite ostatak šminke. Nanesite maskaru, rumenilo i ukoliko nosite i karmin i spremne ste!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.