MAKEUP TRIKOVI KOJE TREBA DA ZNATE
MAKEUP TRIKOVI KOJE TREBA DA ZNATE

MAKEUP TRIKOVI KOJI ĆE VAM PROMENITI ŽIVOT

Većina dama radi dosta kako bi izgledala lepo. Ponekad, da bi izgledale lepo moramo malo da se pomučimo. Iz tog razloga, malo smo istražili kako bi olakšali našu makeup rutinu. Predstavljamo vam neke od najkorisnijih i proverenih trikova koji će vam promeniti život!

#1 Vratite život osušenoj maskari

Jednostavno dodajte 5 kapi slanog fiziološkog rastvora, promućkajte bočicu. Nakon toga, uz pomoć fena  zagrevajte bočicu maskare 30 sekundi kako bi se sastojci sjedinili!

#2 Kako da izbegnete maskaru na kapcima

Svakoj dami se često dešava da kad nanosi maskaru, ostane malo i na kapcima. Kako vam se ovo ne bi više dogadjalo, iskoristite kašiku! Tokom nanošenja maskare između trepavica i kapaka držite kašiku. Pored toga što nećete imati problema sa maskarom na pogrešnim mestima, zakrivljenost kašika će vam pomoći da dođete do zavidnih trepavica.

MAKEUP TRIKOVI KOJI ĆE VAM PROMENITI ŽIVOT

#3 Napravite svoju nijansu karmina

Ostale ste bez karmina? Napravite ga same! Kako? Veoma lako. Uzmite senku za oči u boji koju želite i izdrobite malo, pa pomešajte sa vazelinom ili balzamom. I to je to! Prosto, zar ne?

#4 Povećajte volumen usana

Nanesite belu olovku na središnji deo  donje i gornje usne i blago razmažite prstom tako da ne bude jasna i uočljiva ivica. Nakon toga namažite sjaj za usne.

MAKEUP TRIKOVI KOJI ĆE VAM PROMENITI ŽIVOT

#5 Kako da vam karmin duže traje

Nakon nanošenja karmina, četkicom za senku nanesite tanak sloj prozirnog pudera za lice. Puder se neće videti, a stvoriće zaštitni sloj koji će držati karmin na mestu duže vreme.

#6  Očistite makeup četkice brzo i lako

Jednostavno četkice za šminkanje stavite u činiju mlake vode u koju ste prethodno dodali antibakterijski sapun. Isperite četke hladnom vodom i položite ih na ubrus da se osuše.

#7 Popravite slomljni karmin

Slomljeni deo karmina možete vratiti na mesto tako što ćete donji deo najpre malo zagrejati upaljačem, a potom zalepiti na mesto.

#8 Iskoristite karmin umesto rumenila

Nanesite vaš omiljeni pink karmin umesto rumenila, sam vodite računa da ga lepo razmažete.

#9 Nanesite karmin kao profesionalac u par koraka

Neodoljiv izgled usana ćete postići jednostavno i to u par koraka. Na sredini gornje usne olovkom nacrtajte slovo „X“, kako bi istakle kupidonov luk. Nakon toga popunite ostatak usana i preko olovke nanesite karmin.

MAKEUP TRIKOVI KOJI ĆE VAM PROMENITI ŽIVOT

#10 Popravite razbijeno rumenilo

Isto kao i sa maskarom, iskoristite fiziološki rastvor. Pomešajte rumenilo sa nekoliko kapi fiziološkog rastvora, pa ga utisnite i razmažite sa tankim nožem. Nekoliko minuta kasnije vaše rumenilo izgledaće kao novo!

 #11 Iskoristi fen

Ako nemate vremena da čekate da se šminka osuši, uzmite fen, podesite na hlađenje i osušite šminku za tili čas!

#12 Skinite sami ekstenzije sa trepavica

Napunite veću posudu vrućom vodom, nagnite se licem iznad nje i prekrijte glavu peškirom. Para će omekšati lepak pa ćete lakše ukloniti ekstenzije.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.