Saveti kako da postignete "no makeup makeup" look
Saveti kako da postignete "no makeup makeup" look
Foto: prettydesigns.com

NAJBOLJI SAVETI KAKO DA POSTIGNETE „NO MAKEUP MAKEUP“ LOOK

Ako više volite prirodniji izgled onda je „No makeup makeup“ look za vas! Suština ovakvog izgleda je u tome da savršeno prikrijete sve nedostatke na licu i poboljšate ten, a da se ne vidi da uopšte imate šminku na licu.

Donosimo vam SAVETE kako da postignete ovakav look i izgledate savršeno.

#1 NANOSITE ŠMINKU NA DNEVNOM SVETLU

Kako bi savršeno prikrili nedostatke, a da ne preterate sa šminkom najbolje je da se šminkate na dnevnom svetlu. Savršen komad šminke koji možete koristiti, pogotovo ako šminka treba da vam stoji ceo dan je PRAJMER. Pored toga što će popuniti sve fine linije i bore, kao i tamna područja, prajmer će učiniti da vaša šminka traje ceo dan, a lice će izgledati mlađe i svežije.

Više o PRAJMERU ZA LICE i kako se koristi, pročitajte na OVOM linku!

#2 KOREKTOR JE VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ

Za ovakvu šminku morate imati kvalitetan KOREKTOR koji odgovara vašem tonu kože, kao i njenom podtonu. Korektor će savršeno prikriti sve flekice, crvenilo, bubuljice ili bilo kakve nesavršenosti na licu i učiniti da vam lice izgleda čisto i blistavo.

#3 KORSTITE TONIRANE KREME

Kod „no makeup makeup“ looka, vaša kože treba da izgleda hidrirano i zdravo, a to ćete postići sa TONIRANOM KREMOM. Birajte one koje odgovaraju vašem tenu i tipu kože. Kada koristite ovakve kreme, nesavršenosti koje se još vide nakon nanošenja tonirane kreme prikrivate sa korektorom koji se nanosi na celo lice, odnosno one malo svetlije i laganije formule.

#4 NANOSITE MINIMALNE KOLIČINE PUDERA

Ukoliko koristite PUDER neka bude u malim količinama i vodite računa da nijansa odgovara vašem tenu.

Ukoliko imate neprirodne prelaze između korektora i pudera, potrebno je da izblendate celo lice sa beauty blenderom (sunđerom za šminku) ili širom četkicom koja služi za to. Pređite celo lice i ujednačite prelaze i sve ono što ste naneli na lice.

#5 ISTAKNITE VAŠE CRTE LICA

Na kraju je potrebno da istaknete crte lica i tako finiširate „no makeup makeup“ look. Popunite obrve olovkom u prirodnoj boji, nanesite minimalno maskare i dodajte malo sjaja celom licu tako što ćete naneti HAJLAJTER.

Više o HAJLAJTERU i kako se nanosi, saznajte na OVOM linku!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.