Evo zašto bi trebalo da koristite najmanje dve različite nijanse korektora
Evo zašto bi trebalo da koristite najmanje dve različite nijanse korektora
Foto: freepik.com

POZNATI ŠMINKERI SAVETUJU: Evo zašto bi trebalo da koristite najmanje dve različite nijanse korektora

Jedan od najboljih i obaveznih makeup proizvoda je svakako KOREKTOR. Kako bi vam šminka bila savršena, poznati stručnjaci savetuju da koristite makar dve različite nijanse korektora. Zašto? Saznajte u nastavku.

BOJA

Boja je nesumnjivo jedna od najvažnijih aspekata kada je u pitanju korektor. To je zato što jedna nijansa korektora možda neće pokriti nepravilnost koju vi želite da pokrijete. Boje koje imaju mogućnost da prikriju crvenilo neće lepo prikriti podočnjake ili ožiljak i obrnuto.

Kada je u pitanju prikrivanje podočnjaka, poznati šminkeri savetuju da koristite korektor koji je nijansu svetliji od vašeg tena, s obzirom na to da ćete izgledati svežije.

Ukoliko imate veoma tamne podočnjake, najbolji su KOREKTORI U BOJI i to u boji breskve ili ljubičasti koji mogu biti odlično rešenje koji će pomoći da se smanji njihov intenzitet, poručuje poznati šminker Nick Barose. Poznata šminkerka Kate Lee, koja radi sa poznatim zvezdama poput Dakota Johnson i Emilia Clarke ih rado koristi i tvrdi da veoma dobro pokrivaju nepravilnosti.

Foto: instagram.com/tianacosmetics

„KOREKTORI U BOJI se mogu koristiti za rešavanje problema kao što su crvenilo i hiperpigmentacija – zeleni da bi smanjili crvenilo, a u boji breskve ili ljubičasta su odlični za prikrivanje akni, ožiljaka ili pega“, poručuje Kate Lee. „Zatim primenite malu količinu korektora koji odgovara vašem tonu kože kako bi sjedinio sve tonove zajedno“.

Šminker Rommy Najor koji radi sa poznatima kao što su Kate Moss i Hillary Duff, koristi korektore sa visokom moći pokrivanja. „Uopšte ne koristim korektore u boji iz razloga što mi je korektor dovoljan“, kaže Najor. Najviše koristi M.A.C. – ovu paletu korektora koja uključuje nekoliko nijansi boja i koristi ih kada je potrebno. „Možete da prilagodite svaku nijansu korektora tokom cele godine, što je sjajno jer naš ton kože se menja u zavisnosti od godišnjeg doba.“

Što se tiče prikrivanje fleka, šminkeri savetuju da tražite nijansu što bližu vašem tenu zato što će se korektor stopiti sa vašom kožom bez vidljivih linija.

Ukoliko imate dve nijanse korektora u vašoj kolekciji, moći ćete da prilagodite svoju šminku u skladu sa godišnjim dobom, odnosno, malo svetlija tokom zime ili tamnija tokom leta.

TEKSTURA

Kada govorimo o teksturi korektora, oni mogu biti tanki ili debeli, kremasti ili suvi – svi oni nam trebaju u zavisnosti od toga na koji predeo lica želite da ih nanesete. „ispod očiju je koža suva i tada je najbolje da koristie kremaste korektore“, objašnjava Barose.

Sa druge strane, za akne, svi šminkeri preporučuju deblji, više pigmentni korektor. „Za sve nepravilnosti na licu, najbolje je da koristite suve korektore“, kaže Barose.

Lee dodaje da su tamni korektori bolji za područja koja imaju crvenilo ili im je potrebno veća pokrivenost, kao što su vene ili ožiljci.

KONTURISANJE

Što se tiče konturisanja, neki šminkeri koriste različite nijanse korektora za konturisanje lica.

Šminkerka Fiona Stiles posebno voli da konturiše sa korektorom one sa tamnijim tonom kože. „Ukoliko neko ima svetliji ton kože, ne konturišem na ovakav način jer naginje na narandžasto, dok kod onih sa tamnijim tonom kože izgleda odlično“, kaže Stiles.

Lee, sa druge strane, voli da koristi svetlije nijanse korektora sa kojima naglašava područje ispod obrve i liniju oko usana.

Svaki šminker poručuje da u svojoj kolekciji imate barem DVA KOREKTORA, jer će vam to olakšati rešavanje problema sa kožom koji zahtevaju drugačiji način prikrivanja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.