Ovo su najbolji trikovi za pravilan odabir i nanošenje tečnog pudera
Ovo su najbolji trikovi za pravilan odabir i nanošenje tečnog pudera
Foto: freepik.com

POZNATI ŠMINKERI SAVETUJU: najbolji trikovi za pravilan odabir i nanošenje tečnog pudera

Tečni puder je veoma bitan makeup proizvod koji itekako može odrediti sudbinu vašeg makeupa. Ukoliko nije odabran pravi koji vama odgovara ili nije pravilno apliciran na lice, krajnji rezultat vašeg makeupa neće izgledati lepo.

Kako biste kupovinu i nanošenje tečnog pudera doveli do savršenstva, donosimo vam TOP savete i trikove poznatih šminkera u koje se možete pouzdati.

PRAVILAN ODABIR TEČNOG PUDERA

Kada birate pravu nijansu za vas, bitno je da tečni puder isprobate na prirodnom svetlu i to na području vilice kako bi bili sigurni da nije previše taman. Ništa nije ružnije nego kada se vidi jasan prelaz između boje lica i vrata.

Ukoliko ste jedna od dama koja ne može da pronađe idealnu nijansu, kupite jedan tečni puder u svetlijoj i jedan u tamnijoj nijansi od prirodne boje vašeg lica. Kada želite da nanesete puder pomešajte ih i dobićete nijansu koja će vam odgovarati. Takođe, onaj svetliji možete koristiti umesto hajlajtera, pa nanesete malo na bradu, dužinom nosa i na jagodice.

PRIPREMITE KOŽU

Za besprekoran izgled veoma je važno i da pravilno negujemo kožu! Ovo je veoma bitan korak za sve! Za postizanje besprekorne šminke mnogi poznati šminkeri koriste 1 – 2 kapljice ulja za lice kao prajmer pre nanošenja pudera. Na ovaj način dobiju onaj zdrav i blistav izgled. Još jedan trik koji koriste je miks hidratantne kreme i ulja za lice koji nanose na vrh čela, jagodice i bradu.

Lošu teksturu kože možete poboljšati kombinacijom prajmera i kremaste podloge koja će popuniti neravnine na licu.

Za suve i perutave delove na licu, poznati šminkeri imaju brzinski trik. Uz pomoć selotejpa možete nežno ukloniti suve i stare ćelije kože.

PRAVILNO NANOŠENJE TEČNOG PUDERA

Stavite malo tečnog pudera na šaku i vrhom prsta uzimajte i nanesite na čelo, obraze, nos i bradu. Razmažite puder prstima kako bi ga pravilno rasporedili po licu, nakon toga uz pomoć beauty blendera ga razmažite u predelu obraza bliže ušima, uz liniju kose i po vratu, odnosno na delovima lica gde bi mogla da se vidi razlika. Neke dame ipak više vole ili im je lakše da rukuju sa četkom, pa svakako možete i koristiti četku za raspoređivanje pudera. Ukoliko ste fan četki, birajte četku koja je predviđena za nanošenje pudera i to sa sintetičkim dlačicama.

ŠTA AKO STE NANELI PREVIŠE PUDERA?

Ukoliko ste preterali sa tečnim puderom, jednostavno uzmite papirnatu ili pamučnu maramicu i laganim pritiskom na lice uklonite višak pudera. Takođe, beauty blender vam može pomoći tako što ćete sa njim izblendati višak proizvoda, puder će se bolje stopiti sa kožom i tako ćete postići prirodan izgled lica.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.