KAKO DA NAPRAVITE SAMI FIKSATOR ŠMINKE
KAKO DA NAPRAVITE SAMI FIKSATOR ŠMINKE
Foto: beautysalonparagon.com

SPREJ ZA FIKSIRANJE ŠMINKE: Zašto je dobar i kako da ga napravite same

Must have makeup proizvod svake dame, pogotovo tokom vrelih letnjih dana je FIKSATOR ŠMINKE. To je sprej koji naprskate na lice nakon šminkanja i obezbeđuje da šminka stoji na mestu i da duže traje. Ovaj odličan makeup proizvod možete kupiti, a naravno možete ga napraviti same i to u par jednostavnih koraka i uz minimalan utrošak novca!

Da biste same napravile SPREJ ZA FIKSIRANJE ŠMINKE, potrebno vam je:

  1. plastična bočica sa pumpicom za raspršivanje
  2. destilovana voda
  3. biljni glicerin
SPREJ ZA FIKSIRANJE ŠMINKE: Zašto je dobar i kako da ga napravite same
Foto: @jcomp – freepik.com

NAČIN PRIPREME:

U bočicu sipajte destilovanu vodu i biljni glicerin i to u meri da bude 2/3 destilovane vode i 1/3 biljnog glicerina. Nakon toga, dobro promućkajte i spreman je da ga koristite.

Nanosite ga neposredno nakon završavanja nanošenja šminke i možete ga nanositi više puta tokom dana.

NAPOMENA: sprej za fiksiranje šminke je najbolje da koristite 2 nedelje jer su tada sastojci sveži i imaju maksimalnu moć delovanja.

Tajna homemade spreja za fiksiranje šminke je u BILJNOM GLICERINU. Biljni glicerin je lepljiv na dodir i u dodiru sa kožom lepi se za šminku i tako je fiksira i čuva od razmazivanja, sve dok ne operete lice. Kada ga razredite sa vodom, lepljivost se smanjuje, ali efekat ostaje. Takođe, nećete imati osećaj zatezanja i lipljivosti na licu, jer je sama struktura glicerina lagana i ne opterećuje kožu. Biljni glicerin će vam nahraniti i hidrirati kožu i učiniće da bude mekana i nežna.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.