ŠTA JE HAJLAJTER I KAKO SE KORISTI
ŠTA JE HAJLAJTER I KAKO SE KORISTI
Foto: totalbeauty.com

ŠTA JE HAJLAJTER I KAKO SE KORISTI

Hajlajter je jedan od proizvoda koji itekako može da promeni vaš izgled ukoliko se pravilno nanese. Hajlajter se koristi kako biste naglasili određene delove lica. Prelamanjem svetlosti na naglašene delove lica utiče da izgledate mlađe i svežije.

Osnovna pravila koja morate da znate za korišćenje ne samo hajlajtera već generalno  svetlucave šminke kao što su hajlajteri, bronzeri ili šljokičaste senke:

  • Ističe proširene pore,
  • Nanosi se na kraju šminkanja,
  • Za dnevni izgled se preporučuje diskretan i nežan sjaj, ne preterivati.
Foto: instagram.com; totalbeauty.com

Hajlajteri mogu biti u krem, tečnom ili puderastom obliku i obično imaju narandžasto, roze, zlatno ili srebrno pigmentovan sjaj. Hajlajter uklapate u odnosu na efekat koji želite da postignete, prema tonu i podtonu kože i dobu dana.

Kada birate hajlajter treba da obratite pažnju na to kom tipu vaša koža pripada. Za suvu ili normalnu kožu najbolje je da koristite tečni lil krem hajlajter. Za masnu kožu preporuka je da korisitite puderaste hajlajtere.

Hajlajter se najčešće nanosi sunđerom ili četkicom. Nanosi se pri kraju procesa šminkanja i to posle tečnog pudera i pudera u prahu ili kamenu.

Delovi lica na koje se hajlajter nanosi su: centralni deo čela, po sredini nosa kako bi se postigao efekat suženja, ispod obrva, oko unutrašnjeg ugla oka, na vrhu jagodičnih kostiju, iznad sredine gornje usne kako bi se postigao efekat punijih usana.

Foto: worldofsirens.com; totalbeauty.com

Onda kada nanosite hajlajter dovoljno je malo ovog proizvoda na obrazima, nosu I bradi, nikako ne treba preterivati. Gledajte da uparite teksturu hajlajtera sa podlogom. Recimo, ako stavite tečan puder, stavite isti takav hajlajter jer će se bolje stopiti sa podlogom. Ako stopite vašu šminku u ujednačen sloj, dobićete savršenu kožu koja će zračiti prirodnim sjajem.

Nemojte koristiti hajlajter da prekrijete crvenilo ili delove sa jačom pigmentacijom jer ćete sa hajlajterom samo skrenuti pažnju na te predele. Naravno, nemojte nanositi hajlajter preko celog lica, samo na već pomenute delove lica koje želite da istaknete.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.