The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Iluminator ili osvetljivač lica je vrsta sjaja u beloj boji koji se nanosi na male površine, obično iznad ili ispod rumenila, na jagodice, na bradu ili ispod obrva. Na koje mesto je potrebno da se nanese zavisi od ostale šminke i oblika lica.

Uz pomoć iluminatora možete recimo da  istaknete područja iznad obrva ili se mogu naneti po dužini nosa kako bi ga vizuelno izdužili. Sa iluminatorom možete definisati usne tako što ga nanosite na područje iznad i ispod sredine usne. Odličan je i u borbi protiv podočnjaka tako što ga nanosite na „jastučić“ ispod oka i dobro ga utapkate.

 

Iluminator može doneti svežinu vašem licu, ispravlja korekcije na vašem licu pojedine delove može da suzi ili produži vizuelno. Vodite dobro računa, pogrešno  stavljen iluminator učiniće potpuno suprotan efekat, može da istakne nesavršenosti, zato ga nanosite pažljivo.

Koristi se nakon tečnog pudera. Najpraktičniji način za nanošenje iluminatora su prsti. Najbolje je nanositi ga tapkanjem, a ne razmazivanjem i veoma je bitno staviti ga ravnomerno. Nemojte preterivati kada nanosite iluminator, uzimajte male količine, pa po potrebi dodajte još.

Iluminator inače ne spada u popularnu šminku, ali ga gotovo svi proizvodjači šminke proizvode. Ne postoji puno nijansi, a mogu biti kremasti, u prahu i u stiku.

 

 

 

Komentari: