SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O PRAJMERU ZA LICE
SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O PRAJMERU ZA LICE
Foto: beauty.vogue.it

ŠTA JE PRAJMER ZA LICE I KAKO SE KORISTI

PRAJMER ili BAZA ZA ŠMINKANJE predstavlja sjajan i neophodan proizvod koji ima za cilj da vam prikrije sve vidljive nedostatke i mane vaše kože. Savršeno prikriva sitne bore, crvenilo, ispucale kapilare i druge oblike nepravilnosti. Pored toga, šminka će sa prajmerom duže trajati.

Prajmer štiti šminku od masnoća sa lica i omogućava da vam puder, karmin i senka traju ceo dan. Ukoliko želite da se rešite neželjenog sjaja na licu, potrebno je da utapkate malo prajmera na problematične regije (T zonu).

Postoje prajmeri koji se nanose na površinu celog lica i prajmeri koji se koriste isključivo na pojedinim regijama gde su najviše izražene nepravilnosti. Prajmer možete koristiti i na vratu ili području dekoltea.

Prajmeri za oči (ili baza za senke) su takođe veoma popularni, čine da senke budu bolje pigmentovane I da duže traju. Savršeno prikrivaju nepravilnosti, a postojanost je duža, posebno ukoliko imate masne ili spuštene kapke.

Prajmeri se česti razlikuju po gustini, teksturi, da li su providni ili blago tonirani. Što je gustina prajmera veća, to je proporcionalno tome veća i efikasnost prilikom upotrebe. Gusti prajmeri se koriste za prikrivanje najvećih nepravilnosti na pojedinim regijama lica, dok se ređi prajmeri koriste na širim područjima kože, kao što su celo lice, regija vrate i dekoltea.

Providni, bezbojni prajmeri prikrivaju nepravilnosti.

Blago zeleno tonirani prajmeri bolje i efikasnije prikrivaju crvenilo i neravnomeran tonus kože.

Blago roze ili narandžasto tonirani bolje i efikasnije uklanjaju tragove fleka, ublažavaju sivilo i beživotni izgled kože.

Foto: tizgam.com

Pre nanošenja prajmera nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite. Onda kada nanosite prajmer važno je da ga dobro utrljate i to u ravnomernom sloju. Imajte na umu da vam je za celo lice obično dovoljan jedan stisak pumpice ili ako je prajmer u tubici, istisnite vrlo malo na prste. Nakon nanošenja sačekajte nekih 30 – ak sekundi da se prosuši pre nego što nanesete tečni puder i korektor. Prajmer ne morate koristiti svaki dan, koristite onda kada želite da izgledate savršeno i kada vam je potrebno da vam šminka stoji ceo dan.

Prajmer NE TREBA KORISTITI ako vam je suva koža jer će na suvoj koži šminka svakako stajati. Takođe, ukoliko imate manje od 25 godina ne treba da stavljate prajmer jer je mlada koža već fina i glatka.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.