OTKRIVAMO ŠTA JE ŠIMER I KAKO SE KORISTI
OTKRIVAMO ŠTA JE ŠIMER I KAKO SE KORISTI
Foto: instagram.com/natashadenona

ŠTA JE ŠIMER I KAKO SE KORISTI

Šimer (shimmer)  je vrsta senke sa sitnim šljokicama koja koži daje sjaj i služi za isticanje delova lica. Obično se nanosi ispod obrva, na jagodičnu kost, iznad usana, na ključnu kost, grudi i ramena.

Kremasti šimeri su bolji za normalnu ili suvu kožu, a šimeri u prahu su bolji za masniju kožu.

Šimer se više preporučuje za večernje izlaske, ali uz pravilnu primenu i odabir boja može se nositi i preko dana. Za večernju šminku možete koristiti šimere u prahu ili kamenu, dok su za dnevnu varijantu bolji kremasti. Masne teksture bolje je nanositi prstima, a kamene I u prahu sa četkicom srednje veličine.

Boje šimera najlepše izgledaju kada su toplih tonova kao što je boja kože, meda, karamela, rozikasti ili nežno narandžasti.

Foto: blog.beautybridge.com

Ženama sa belim tenom najbolje pristaju šimeri boje šampanjca I rozikasti tonovi, dok ženama sa tamnijim tenom najbolje pristaju bronzani tonovi. Kao i u većini slučajeva, važno je znati da je manje, bolje nego više. Ukoliko niste sigurni da li ste preterali, najbolje je da lice proverite na dnevnom svetlu.

Ukoliko nanosite šimer ispod obrva, naročito preko dana, neutralni tonovi poput šampanj ili zlatne boje u mnogo bolji jer bela boja može da bude prejaka za dnevnu šminku.

Ukoliko imate bore, šimer vam može pomoći da izgleda glatko tako što četkom nanesite malu količinu proizvoda, pa nanesite tečni puder i na kraju završite sa translusent puderom u prahu.

Za puniji izgled usana možete naneti šimer iznad gornje usne.

Kada kupujete šimer, testirajte ga na vašoj koži zbog kvaliteta I količine presijavanja. Trebalo bi lagano da se razmazuje i da ostavlja mekan I jednak sjaj. Ukoliko se lomi na svetlucave delove nikako nemojte uzimati jer vam ni najbolja četka neće pomoći pri nanošenju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.