Kako birate korektore u boji i koji će vam najbolje odgovarati
Kako birate korektore u boji i koji će vam najbolje odgovarati
Foto: catherineharbour.co.uk

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KOREKTORIMA U BOJI

Već znamo da je KOREKTOR najbolje makeup oružije koje se nalazi u svakom ženskom neseseru. Ali da li znate koliko je zaista moćan ovaj proizvod?

Pored toga što možete birati tečne, kremaste ili korektore u stiku, kao i one sa velikom pokrivnom moći ili obogaćene pigmentima koji reflektuju svetlost, danas su vam na raspolaganju i korektori u raznim bojama koji će savršeno prekriti sve nedostatke.

Kako ih birate i koji će vam najbolje odgovarati, saznajte u nastavku.

ŽUTI

Žuti korektori odlično prikrivaju crvenilo. Ukoliko imate izrazito jako crvenilo koristite žuti korektor preko zelenog. Žuti korektor odlično pokriva crvenilo oko nosa i usta.

ROZE

Roze korektori prikrivaju žute i blago zelene nijanse, osvežavajući previše masnu kožu. Lagane nijanse roze su odlični za isticanje delova na licu, odnosno možete ih koristiti umesto hajlajtera. Nanesite malo na jagodice i na unutrašnjem uglu oka.

ZELENI

Zeleni korektor je za ekstremna crvenila kao što su osip, mladeži, ožiljci… Takođe, ovaj moćan proizvod odlično prikriva i akne. Vodite računa da ne stavite previše korektora na određeno mesto, jer ćete samo privući previše pažnje.

CRVENI, NARANDŽASTI I BOJA BRESKVE

Narandžasta i boja breskve su za plave nijanse na koži, poput podočnjaka, tamnih mesta uzrokovanim starenjem, modrica… Dame sa svetlijim tonom kože mogu koristiti korektore u boji breskve za prikrivanje hiperpigmentacije. Crveni odlično prikrivaju tamne krugove oko očiju. Crveni se preporučuju onim damama sa tamnijim tonom kože, dok je narandžasta za one sa svetlijim tonom kože.

LJUBIČASTI, PLAVI

Ljubičasta i boja lavande neutrališu žutu i narandžastu nijansu, prikrivaju tamne mrlje i hiperpigmentaciju. Ako želite bilo kakve žute mrlje da sakrijete, izaberite ljubičastu boju. Ukoliko niste sigurni oko žutih tonova na vašem licu, pomešajte malo lila korektora sa svojim prajmerom i nanesite pre pudera.

Onda kada nabavite korektor, imajte na umu da je manje više! Kada primenjujete korektor u odgovarajućoj boji, pritisnite (nemojte prevlačiti), a zatim ga nanesite sa sunđerom za šminkanje. Ovo će osigurati da vam korektor u boji stoji tamo gde je potrebno.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.