Šta treba da znate o fiksatoru šminke
Šta treba da znate o fiksatoru šminke
Foto: beauticlassy.com

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O PROIZVODIMA ZA FIKSIRANJE ŠMINKE

Proizvodi za fiksiranje šminke imaju zadatak da zadrže šminku na svom mestu i produži njeno trajanje, istovremeno hidrirajući kožu. Ovaj makeup proizvod je postao must have prilikom svakog šminkanja, pogotovo za one dame koje vole full makup.

Fiksator šminke je namenjen da drži šminku na mestu i produži joj trajanje. Nanošenje fiksatora za šminku je poslednji korak u šminkanju. Veoma je praktičan i idealan je za upotrebu tokom vrućih letnjih dana, tokom treninga i kiše, kao i kada je potrebno da vam šminka stoji ceo dan.

Šta treba da znate o fiksatoru šminke
Foto: rs.auramakeup.eu; cozmetica.pk; maybelline.com; nyxcosmetics.com

Mogu se naći u vidu spreja i nanosi se na kožu raspršivačem, jednostavnim prskanjem proizvoda na celo lice, sa udaljenosti od 15 – 20 cm od lica. Nakon 2 – 3 minuta tečnost će se osušiti i vaša šminka će stajati na mestu i po 12 sati.

Za MASNU KOŽU su najbolji fiksatori za šminku sa matirajućim efektom jer imaju ulogu da fiksiraju šminku i uklone višak sebuma na licu. Za SUVU KOŽU lica fiksator treba da sadrži sastojke koji vašoj koži daju vlažnost i čine je svežijm i sjajnijom. Takođe, postoje i fiksatori koji odgovaraju svim tipovima kože.  

Šminka se takođe može fiksirati sa praškastim proizvodima za dugotrajniji efekat i postojanost šminke na licu. To mogu biti mineralni puderi, puderi u prahu i kameni puderi.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.