EVO ŠTA TREBA DA ZNATE O UVIJAČU ZA TREPAVICE
EVO ŠTA TREBA DA ZNATE O UVIJAČU ZA TREPAVICE
Foto: wikihow.com

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O UVIJAČU ZA TREPAVICE

Uvijač za trepavice je glavno makeup oružje mnogih dama. Uz pomoć ove beauty alatke vaše trepavice će izgledati duže, a samim tim vaše oči će delovati krupnije i privlačiće pažnju.

Prvi korak do savršenog i neodoljivog pogleda jeste da izaberete pravi i kvalitetan uvijač za trepavice kako ih ne biste oštetili. U ponudi možete naći više vrsta u zavisnosti od toga koji vam je oblik i dužina vaših trepavica, kao i da li ste početnik, pa postoje:

KLASIČNI METALNI UVIJAČ ZA TREPAVICE –idealan je za početnike,  ima mekane jastučiće koje je potrebno menjati na svaka 2 meseca, a za najbolje rezultate zagrejte uvijač fenom ili pod mlazom vruće vode, na taj način ćete lakše uviti trepavice. Ne zaboravite da proverite da nije previše vruć pre nego što ga približite očima.

TOPLI UVIJAČ ZA TREPAVICE – uvijač koji radi na baterije, brz je i jednostavan za upotrebu. Ipak, za korišćenje ovog uvijača treba da znate kako da ga koristite, jer možete da oštetite vaše trepavice ili osetljivo tkivo na kapku.

PRAVILNO KORIŠĆENJE

Veoma je bitno da uvijač za trepavice koristite pravilno. Potrebno je da vam ruke budu mirne i da ga polako prislonite uz koren trepavica, kada obuhvatite trepavice, stisnite blago i držite najviše  sekundi. Ponovite u sredini i na vrhovima trepavica. u ovom predelu koža je veoma osetljiva, pa je potrebno da i vi budete nežni.

VEOMA JE BITNO da uvijač za trepavice koristite PRE nanošenja maskare jer ukoliko ima i malo maskare na trepavicama, one mogu da se zalepiti za uvijač i da se izlome ili ispadnu.

OBRATITE PAŽNJU: Ukoliko uvijač za trepavice koristiti svaki dan, iako to radite pravilno, neminovno je da ćete oštetiti trepavice što može dovesti do otpadanja. S vremena na vreme dajte vašim trepavicama mali odmor od ove beauty spravice.

ČIŠĆENJE UVIJAČA

Iako uvijač za trepavice koristite pre maskare, tokom vremena  se mogu nagomilati mrtve ćelije kože, bakterije ili ostatak šminke pa je veoma bitno da ga redovno čistite. Na vatu nanesite malo alkohola ili sredstva za skidanje šminke i očistite uvijač. Ovako ćete sprečiti da prljavština i bakterije dođu do vaših očiju. Najobolje je da uvijač čistite pre i posle korišćenja.

Otkrijte koje su to pet metode i kakve sve boljitke možete imati ako ih praktikujete.
Sledeći artikal
5 OBLIKA MEDITACIJE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.