VODIČ o sunđerastim aplikatorima koji vam mogu pomoći
VODIČ o sunđerastim aplikatorima koji vam mogu pomoći
Foto: pexels.com/@mariacamila

TOP 6 SUNĐERASTIH APLIKATORA ZA ŠMINKANJE

Sunđerasti aplikator je mnogim damama obavezan makeup proizvod za šminkanje. Uz pomoć ovog sunđerčića možemo jednostavno naneti bilo koji kremasti proizvod na lice i pritom da nam lice izgleda besprekorno i prirodno.

Postoji više oblika i svaki od njih je namenjen za različiti vid upotrebe, pa tako možete naći: TROUGLASTI, KRUŠKASTI, ASIMETRIČNI, U OBLIKU JAJETA … U zavisnosti od toga šta vama treba, možete da odaberete odgovarajući aplikator. Kako bi vam olakšali odabir, donosimo vam mali VODIČ o sunđerastim aplikatorima koji će vam itekako pomoći.

Foto: glamour.com

#1 TROUGLASTI

Među prvima se pojavio trouglasti aplikator. Oni su namenjeni za jednokratnu upotrebu i najbolji su za one dame koje ne vole da se muče sa pranjem i čišćenjem sunđera. Trouglasti aplikatori su najjeftiniji, ali kod nanošenja pudera ćete morati malo da se pomučite kako bi bilo ravnomerno i kako se ne bi videle linije.

#2 KRUŠKASTI

Kruškasti aplikator je savršeno prilagođen za držanje i rukovanje. Jedan kraj mu je savršeno obla, a drugi kraj oštar, dok je u sredini sužen.

Savršen je za nanošenje tečnog korektora ili pudera i koristi se tako što se uz pomoć njega šminka utapkava na kožu. Sa njegovom oblom stranom šminku nanosite na veća područja poput, čela, obraza ili vrata, dok oštri deo služi za nanošenje pudera na teško pristupačne regije poput podočnjaka ili predeo oko nosa.

#3 ASIMETRIČNI

Ravan, asimetrični i super mekani sunđer je odličan za nanošenje praškastih pudera, poput mineralnog pudera.

#4 MINI

Ovi mali sunđerčići su savršeni kada želite da prikrijete manja područja . sa njima ćete savršeno naneti puder na područje oko nosa i oko očiju. Takođe ih možete iskoristiti da nanesete kremasti hajlajter na jagodice ili na predeo ispod obrva.

#5 U OBLIKU JAJETA

Takođe i ovaj aplikator je odličan za nanošenje šminke na mala područja baš zbog njegovog oblika. Zaobljena strana se koristi za šire područje na licu, dok se oštra strana koristi za precizno nanošenje šminke na područja poput linija usana, ivice nosa ili linija očiju.

Nemojte da zaboravite da ih pre upotrebe pokvasite vodom

#6 U OBLIKU JAJETA SA RAVNOM IVICOM

Izgleda kao da je neko isekao deo sunđera i baš je to ono što ga čini višenamenskim proizvodom. Široka zaobljena strana sunđera je odlična za osnovnu primenu pudera i bronzera. Uži deo je za detalje, a ravna strana je odlična za konturisanje kremastim proizvodima.

Da napomenemo da je ne zaboravite da sunđer svaki put pokvasite pre upotrebe.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.