NAJBOLJI SAVETI ZA POSTOJANI TEČNI PUDER
NAJBOLJI SAVETI ZA POSTOJANI TEČNI PUDER
Foto: pexels.com/@boom

TOP SAVETI ZA POSTOJANI TEČNI PUDER

Donosimo vam TOP savete profesionalnih šminkera koji će vam otkriti kako da vam tečni puder bude postojan tokom celog dana. Pored toga što treba da birate kvalitetan proizvod i dugotrajne pokrivene moći, potrebno je da obratite pažnju i na još neke veoma bitne korake…

#1 HIDRATACIJA

Pre šminkanja je veoma bitno naneti hidratantnu kremu na lice i sačekati da koža dobro upije. Tako možete biti sigurne da će tečni puder ostati na svom mestu tokom celog dana.

#2 KORISTITE PRAJMER/BAZU

Prajmer ili bazu nanosite pre šminkanja. Prajmer ima ulogu da pripremi kožu na nanošenje pudera i šminka će trajati ceo dan.

#3 NANESITE PUDER U PRAHU PRE TEČNOG

Trik kojem pribegavaju mnogi profesionalni šminkeri, a to je da nanesete puder u prahu pre tečnog pudera. Na ovaj način puder će vam besprekorno stajati na licu ceo dan. Evo kako da nanesete i kojim redom:

  1. Nanesite puder u prahu po celom licu ili samo na problematična područja odnosno na delove lica gde je koža masnija. Ostavite da puder odstoji nekoliko minuta, kao u „BAKING“ TEHNICI.
  2. Nakon toga, nanosite tečni puder i korektor koji inače koristite. Tečni puder nanesite sunđerom ili četkom, izbegavajte prstima.
  3. Na kraju nanosite translucentni puder koji će fiksiratu šminku i učinti da traje ceo dan!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.