10 nepisanih pravila svake veze
10 nepisanih pravila svake veze

10 NEPISANIH PRAVILA SVAKE VEZE

Možda vam niko nije rekao i objasnio, ali svaki, pa i najidealniji ljubavni odnos nosi sa sobom određena pravila, poteškoće i sitnice koje ćete morati da savladate.

U nastavku smo vam spremili zlatna pravila koje bi svaki par trebalo da zapamti.

#1 Poverenje je lako lomljivo

Temelje svake veze čini poverenje, i ono se ponekad čini vrlo čvrstim. No, to je opasan osećaj jer je ono zapravo vrlo krhko i lomljivo, stoga uvek treba raditi na sticanju poverenja.

#2 Ponekad će vam biti dosadno zajedno

Nemoguće je očekivati da partneri rade sve zajedno i da baš sve vreme uživaju u tome. Dosadni trenuci su neizbežni, i to je sasvim u redu. Nema potrebe za postavljanjem nedostižnih ciljeva.

#3 Nećete se uvek slagati

Isto tako, apsolutno slaganje prilikom donošenja svake odluke neće se dogoditi. Važno je da pronađete kompromis i da se ne posvađate.

#4 Brak i deca su veliki izazov

Neki parovi misle kako će im brak ili deca učvrstiti vezu, no ne bi smeli da razmišljaju na taj način. Naime, brak i deca mogu biti velik izazov, stoga je važno doneti tu odluku iz ispravnih razloga.

#5 Nećete uvek biti privlačni jedno drugom

Početak svake veze vrlo je strastven. No, ta se strast s vremenom umiri i vaš ljubavni život postane smireniji. To ponekad zna biti problem, ali ne trba da očajavate jer je to situacija koja se može rešiti.

#6 Ponekad ćete se osećati usamljeno

S vremena na vreme osoba u vezi ili braku oseća se usamljeno, kao da nikome nije stalo do vas i kao da vas niko ne razume. Ne treba se brinuti jer se svaka osoba ponekad tako oseća.

#7 Imaćete čudne misli

„Da ipak treba da raskinemoi?“ ili „Mogu li biti srećnija s nekim drugim?“ neizbežna su pitanja u svakoj vezi ili braku, ma koliko oni biti srećni. No, takve čudne misli zapravo su zanemarive.

#8 Ponekad ćete izgubiti povezanost

Ponekad osećate da ste vi, vaša duša i srce povezani s partnerom. No, ponekad se čini da je ta povezanost nestala. Takvi su osećaji sasvim normalni i nemojte im pripisivati preveliko značenje.

#9 Povređivaćete se međusobno

Niko nas ne može povrediti više od one osobe koju volimo. Njihove reči usred svađe mogu vas „probosti u srce“. Tada ćete se međusobno povrediti, ali najvažnije da se nosite s problemom i da ga pokušate rešiti pre nego što bude prekasno.

#10 Ljubav ne može da preživi sama od sebe

Ne zaboravite, ljubav nije dovoljna da bi veza preživela. Partneri u nju moraju uložiti vreme i trud te to mora biti podjednako zalaganje oba partnera.

Izvor: https://zadovoljna.dnevnik.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
LJUBAV NA RADNOM MESTU: Da li je dobro mešati ljubav i posao? Evo odgovora!