12 NAJDRAGOCENIJIH LJUBAVNIH LEKCIJA
12 NAJDRAGOCENIJIH LJUBAVNIH LEKCIJA

12 NAJDRAGOCENIJIH LJUBAVNIH LEKCIJA

Bili u vezi ili tek tragate za njom, nikada ne smete da zaboravite važnost ovih stvari…

#1 Ne upoređujte svoju vezu ni sa kojom drugom. Samo zato što su vam se roditelji razveli ne znači da je i vaša veza osuđena na propast. Onaj par koji deluje tako savršen možda ima ozbiljne probleme, ali jednostavno ne pokazuju emocije niti otkrivaju kakva im je veza zaista. Ne brinite ni za koga osim za sebe!

#2 Ne možete menjati nekoga. Ljudi se menjaju samo ako sami imaju potrebu da se promene. Ni slučajno ne započinjite vezu s osobom koja vas je privukla i koju u startu imate u planu da menjate jer se to neće dogoditi.

#3 Niko vam ne može čitati misli. Ako nešto želite ili volite, jasno i glasno to recite. Nemojte mu zamerati i ljutiti se na njega jer nije učinio nešto što je trebao shvatiti da vi želite.

#4 Komunikacija je ključ zdravog odnosa. Nemojte vikati jedno na drugo bez razloga. Sednite za i razumno razgovarajte kao dve odrasle osobe. Ako se već svađate, barem se potrudite da svađa bude produktivna i da dođete do nekog rešenja, umesto da se iznova i iznova svađate oko jednog te istog problema.

#5 Nemojte njuškati. Sumnjate li na neveru ili se jednostavno osećate zapostavljeno, razgovarajte o tome. Samo nemojte učiniti nešto što vam se može obiti o glavu.

#6 Stil odevanja, visina ili mesečni prihod neće povećati vašu ljubav prema nekome. Umesto da se bavite traženjem savršenog frajera koji zadovoljava sve vaše kriterijume, dopustite osobi koja vas zaista voli da vas i usreći.

#7 Vi i on morate da cenite iste vrednosti. Potpuno je u redu imati različite ukuse za muziku, filmove i zabavu, ali kada su u pitanju životna pitanja kao npr. karijera, kupovina nekretnine, brak i deca trebalo bi da imate isto mišljenje.

#8 Samo vi možete da odlučite šta je dobro za vas i vašu vezu. Slobodno poslušajte savet prijatelja ili porodice, ali ipak učinite ono što vam savetuje vaše srce jer upravo ono zna najbolje.

#9 Pokažite mu da vam je stalo do stvari do kojih je njemu stalo. Uzajamno poštovanje i potpora neke su od temeljnih vrednosti svake veze.

#10 Parovi koji opstaju su oni koji rade na stvarima koje bi ih mogle razdvojiti. Ne postoji savršena veza I ako želite da ostanete s njim zauvek, morate biti spremni na pružanje podrške i borbe i u teškim trenucima. Upravo su oni pokazatelj čvrstoće vaše povezanosti.

#11 Seks je bitan. I nemojte dopustiti da vas bilo ko uveri u suprotno. Iako nije najbitniji, to je fizički način pokazivanja ljubavi i privrženosti. Radite na održavanju strasti u vezi.

#12 Velike životne promene menjaju ljude. Promena mesta stanovanja, posla, gubitak roditelja ili veliki napredak u karijeri mogu promeniti pogled neke osobe na život. Niko vas neće kriviti ako veza nakon takve situacije pukne i ako više jednostavno niste na istoj talasnoj dužini.

Izvor: https://www.cosmopolitan.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.