17 PRAVILA KOJIH TREBA DA SE DRŽITE NA POČETKU VEZE
17 PRAVILA KOJIH TREBA DA SE DRŽITE NA POČETKU VEZE

17 PRAVILA KOJIH TREBA DA SE DRŽITE NA POČETKU VEZE

Posle nekoliko meseci ili godina traganja za pravom osobom, konačno ste našli nekoga koga vredi zadržati pored sebe!

Iako prve nedelje zabavljanja obično obeleže euforija, leptirići i ubrzan tempo, one su vreme u kome ćemo TAČNO UTVRDITI da li je veza koju smo započeli zdrava i da li postoji mogućnost da je u budućnosti podignete na viši nivo.

Zato na početku veze otvorite četvoro oči, obratite pažnju na sitne znakove, koji vam možda izgledaju bezazleno, a zapravo su SIGNALI o tome u kom pravcu se razvija vaša veza.

Postoji 17 NAVIKA koje vam ukoliko ih regulišete mogu pomoći da vezu stabilizujete već u ranoj fazi:

 1. Prebrzo ste se zaljubili

Ukoliko između vas postoji hemija i obostrane simpatije to je odlično, ali ne dopustite sebi da se zaljubite pre nego što budete sigurni da vaš partner o odnosu sa vama razmišlja na isti način. Pokušajte da ostanete trezne glave.

 1. Prebrzo otkrivate svoje emocije

Sa svojim partnerom razgovarajte otvoreno, ali samo onoliko koliko on to isto čini sa vama. Ne iznosite previše nežnosti i ne reagujte ishitreno, jer muškarce na početku veze to može uplašiti.

 1. Opravdavate njegove greške

Ukoliko na samom početku njegove neumesne postupke i šale opravdavate njegovim šarmom i dobrim izgledom, već ste pogrešili, jer će ove početničke sitnice vremenom početi da vam idu na nerve, a on to neće shvatiti, jer mu na vreme niste stavili do znanja da vam tako nešto smeta.

 1. Konstantno dopisivanje

Sasvim je normalno da se dopisujete, na početku ste i imate potrebu da se zbližite, ali preterivanje porukama može da postane mučno i dosadno. Zato svedite svoje  dopisivanje na prosek, dovoljno da postignete bliskost, a da imate i slobodu da normalno funkcionišete.

 1. Prebrzo ste se upustiti u fiziški odnos

Ponekad prebrzo upuštanje u seksualni odnos može samo da pomuti vaše emocije, jer niste baš sigurni koliko ste povezani emotivno, a seks će vas samo dodatno zbuniti, jer ste možda po pitanju njega kompatibilni, čak iako na drugim poljima niste.

 1. Ne mešajte se u njegove finansijske odluke

U redu je da znate kakvi su mu pogledi na budućnost, koliko radi i da li voli svoj posao. Ali njegove finansije i ulaganja su njegova lična stvar i u to se ne treba mešati.

 1. Pretvarate se da imate ista interesovanja

Možete pokušati da se zainteresujete za neki njegov hobi, ali ako ne uspete iskreno mu to i recite. Nije u redu da na samom početku stvarate zablude jedno o drugom.

 1. Dajte jedno drugome prostora

Često se dešava da na početku veze previše vremena počinjete da provodite zajedno, takve stvari mogu dovesti do ubrzanog prezasićenja. Zato dajte jedno drugome malo prostora.

 1. Žmurite na neke njegove osobine

Na početku žmurite na neke njegove osobine koje inače ne biste trpeli, ljubomoru na primer. Trudite se da na takve osobine odreagujete na vreme, jer vas kasnije mogu puno više koštati.

 1. Otvoreno razgovarajte o njegovom odnosu sa bivšom

Ukoliko sa bivšom devojkom ima blizak odnos, vama to možda neće smetati na početku, ali kasnije vam može ići na nerve. Međutim, kako ste na početku bili ok sa tim, njemu neće biti jasno šta vam sada smeta i zato je najbolje otvoreno razgovarati o ovoj temi od početka.

 1. Trudite se da predvidite njegova osećanja

Mnogo vremena provedemo u analizi njegovih izjava sa našim drugaricama, kako bismo utvrdile na čemu smo. Time ništa nećete postići, tako da je bolje da sednete da razmislite o svojim osećanjima.

 1. Govorite loše o svojim bivšim momcima

Ovim postupkom govorite više o sebi nego o njima, jer su to vaši izbori. Izbegavajte da radite ovakve stvari pred svojim novim dečkom, jer ćete ostaviti loš utisak o sebi.

 1. Ne primenjujte stereotipe na njega

Ne primenjujte stereotipe na svoju vezu. Otkrijte po čemu ste to drugačiji!

 1. Pričate mu svoje mračne strane već na početku

Loši odnosi u porodici, privremena depresija, anksioznosti… Ovo su stvari o kojima ćete razgovarati tek nakon nekog vremena, početak sačuvajte za vedrije teme!

 1. Uhodite ga na društvenim mrežama

Opsednutost njegovim društvenim mrežama je jeziva. Morate se suzdržati od toga.

 1. Ne trudite se da ličite na druge žene

Dopustite mu da se zaljubi u vašu autentičnu prirodu i vidi vašu prirodnu lepotu!

 1. Upozorite ga na njegove loše navike

Ne  smete biti džangrizavi, ali s vremena na vreme mu morate staviti do znanja da neke njegove navike, poput kašnjenja, nisu u redu i da bi bilo lepo da ih više ne ponavlja.

Izvor: www.lepotaizdravlje.rs

Recept za koktel acapulco
Sledeći artikal
KOKTEL ACAPULCO

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.