5 STVARI KOJE VAM SIGNALIZIRAJU DA JE VREME ZA RASKID

Ponekad je jednako zbunjujuće utvrditi da li vas partner voli, koliko i da li je vreme za raskid. I posebno je zastrašujuće kada zbog nekih razloga razmišljate o raskidu sa osobom koju volite i čini vam se da vam je srce puklo već na samu pomisao.

Koji su to uopšte znaci koji pokazuju da bi trebalo da raskinete i kako da odlučite da odete od partnera? Pre nego što „presečete“, evo koja pitanja bi trebalo sebi da postavite.

#1 Da li razmišljate samo o partneru

Da li veći deo svog dana razmišljate o svom partneru? Slušate pesme koje vas podsećaju na njega? Uhodite ga na društvenim mrežama?

Ako su vaši odgovori pozitivni, moguće je da osećate opsesivnu ljubav – to podrazumeva opsesivnu želju da „posedujete“ i zaštitite partnera i ne prihvatate odbijanje ili neuspeh.

Ljubav je predivna emocija koja podrazumeva otvaranje, davanje. Opsesija je destruktivna i podrazumeva ljutnju, bes.

Zato, ako osećate kao da ste opsednuti partnerom, vreme je da raskinete. Takav odnos nije zdrav ni za jedno od vas.

#2 Šalje li vam izmešane signale

Da li partner sa vama igra igrice toplo-hladno? Nekim danima se ponaša kao da vas voli naviše na svetu, a onda je narednog dana nekako udaljen i „mračan“?

Imajte na umu da partner koji sa partnerom igra ovakve igrice nije više zainteresovan za vezu. Ako vas voli, biće spreman da uradi sve za vas i neće vas ni dovesti u situaciju da razmišljate da li vas voli.

Dakle, ako se često pitate da li vas (i dalje) voli, vreme je da raskinete.

#3 Ima li nešto da vam ponudi?

Biti u vezi sa nekim ko igra igrice toplo-hladno je uznemirujuće i teško. Još je gore, ali je teško uočiti, partnera koji vam ne pruža ništa.

I apsolutno ne mislimo ni na šta materijalno!

Da li je vaš partner prestao da vas pita kako ste i kakav vam je dan? Ne uključuje vas više u aktivnosti sa svojim prijateljima? Ne sluša šta pričate i deluje vam da ga ne zanima ni šta pričate?

Ovakav čovek nema ništa da ponudi osobi koju je nekad voleo.

Nažalost, ako se to desi posle izvesnog vremena srećne veze, partneri ponekad postaju toliko opterećeni spasavanjem veze, da i ne shvataju da je malo toga ostalo da se spasi.

Uzmite trenutak da razmislite o vašoj vezi. Šta je vaš partner uradio za vas u poslenjih nekoliko meseci? Ako je malo toga ili ništa, sve vam je jasno.

#4 Da li se vaša istorija ponavlja

Da li ste se vi i vaš partner upleli u ciklus dobrog i lošeg, uspona i padova? Ima dana kada su stvari kakve su nekad bile među vama, ali i dana kada biste najradije plakali? Dešava li se da vam partner kaže da mu treba prostora, a onda se nakon nekoliko dana pojavi i kaže vam koliko ste mu nedostajali?

Ako ste upali u ovo „vrzino kolo“ gde vaš odnos nema konstantu, već je to rolerkoster emocija koji vas iscrpljuje, vreme je da prekinete to.

#5 Plašite li se da nikad više nećete voleti ili da nećete biti voljeni

Budite iskreni. Da li ponekad mislite da ne možete da raskinete sa partnerom zato što se plašite da više nećete voleti ili da nećete biti voljeni?

Plašite se usamljenosti, ne želite da na porodična okupljanja opet dolazite sami…?

Ako se tako osećate, vreme je da prekinete vezu sa partnerom. Jer, nije fer da budete u vezi sa nekim samo da ne biste bili sami.

I ne brinite, naći ćete opet ljubav, ali pre toga morate da prekinete vezu koja je za vas pogrešna.

Uostalom, ako ovo čitate, verovatno negde duboko u sebi sumnjate u stabilnost svoje veze…

Izvor: www.mondo.rs

RECEPT ZA SEHER KOLAČ
Sledeći artikal
SEHER KOLAČ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.