The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Iako je LJUBAV najvažnija stvar u vezi, strast takođe igra vrlo važnu ulogu.

Kada nestane strasti, s vremenom i ljubav izbledi, a verujemo da niko od vas to ne priželjkuje sebi i svom partneru. A ako ste primetili da u vašoj vezi ima sve manje i manje strasti, moguće je da ste za to krivi sami, to jest neke vaše loše navike i zdravstveni problemi.

Ovo je SEDAM mogućih načina kojima ubijate strast u vezi:

#1 Dijeta

Ako ne jedete dovoljno i stalno ste gladni može se desiti da vam i libido opadne. Manjim unošenjem kalorija u organizam smanjujete i unos energije, što može prouzrokovati i gubitak "apetita" za one stvari.

#2 Manjak sna

Ukoliko spavate manje od pet sati na dan, dolazi do smanjenja lučenja muškog polnog hormona testosterona, što vodi do umanjene seksualne potrebe. Manjak sna je odgovoran i za smanjenje ženskog libida.

#3 Pilule za kontracepciju

Studija sprovedena pre dve godine potvrdila je sumnje da kontracepcijske pilule kod žena umanjuju želju za seksom.

#4 Prejedanje

Ukoliko ste skloni prejedanju, mesta za vruće igrice u krevetu posle obilne trpeze nema. Naime, unošenjem namirnica koje sadrže previše zasićenih masti direktno utičete na manji dotok krvi u polne organe.

#5 Stres

Čak 60 odsto žena otkrilo je u jednom od istraživanja da su im umor i stres glavni krivci za smanjenu seksualnu želju. Isti uzrok se pominje i kod smanjene seksualne želje kod muškaraca.

#6 Depresija

Ovo mentalno stanje umnogome utiče na libido osobe. Čak 70 odsto ispitanika koji su iskusili ovo stanje reklo je kako im je depresija smanjila želju za seksom, a utvrđeno je da su i neki od antidepresiva odgovorni za seksualnu disfunkciju.

#7 Anemija

Kod žena anemija može da bude krivac za manju potrebu za seksom. Rešenje je u većem unošenju gvožđa u organizam.

 

 

 

 

Izvor: index.hr

Komentari: