8 PRIRODNIH AFRODIZIJAKA ZA ŽENE
8 PRIRODNIH AFRODIZIJAKA ZA ŽENE

8 PRIRODNIH AFRODIZIJAKA ZA ŽENE

Uoči vikenda vredi pričati o hrani koja je prirodni afrodizijak. Ovih 8 namirnica će poboljšati vašu seksualnu želju.

#1 Spanać

Spanać može da se kupi u prodavnicama tokom cele godine, što mu omogućava da bude jedan od najkvalitetnijih i najmoćnijih afrodizijaka. Spanać sadrži mnogo magnezijuma, što povećava protok krvi, i ujedno doprinosi brzoj uzbuđenosti.

#2 Crveno vino

Crveno vino je jak afrodizijak, čak je potvrđeno i naučnim istraživanjem. Žene koje su pile jednu do dve čaše vina povećale su svoju seksualnu želju u poređenju sa onim ženama koje nisu pile ni jednu čašu.

#3 Losos

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama, koje su uglavnom dobre za zdravlje. Osim toga, konzumiranje lososa povećava nivo dopamina u mozgu.

#4 Čokolada

Tamna čokolada sadrži flavonoide, koji smanjuju stres i opuštaju krvne sudove, a takođe ima blagotvorno dejstvo na seksualnu želju.

#5 Badem

Badem promoviše uzbuđenje kod žena. Badem sadrži selen, cink, a takođe i vitamin E, koji je uključen u formiranje seksualne želje.

#6 Kafa

Kofein ne samo da podiže raspoloženje i energiju, već i pomaže u povećanju nivoa dopamina u mozgu, što pozitivno utiče na želju i uživanje.

#7 Med

Med reguliše nivo hormona i azotnog oksida u telu, što povećava protok krvi tokom uzbuđenja.

#8 Avokado

Avokado, poput lososa i oraha, bogat je omega-3 zasićenim mastima, a zahvaljujući njima naši krvni sudovi postaju elastični. Ovo, s druge strane, poboljšava protok krvi u svim organima,  pa i polnim.

Izvor: www.zenskimagazin.rs

Sledeći artikal
TOFU RAŽNJIĆI

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.