8 PRIRODNIH AFRODIZIJAKA ZA ŽENE

Uoči vikenda vredi pričati o hrani koja je prirodni afrodizijak. Ovih 8 namirnica će poboljšati vašu seksualnu želju.

#1 Spanać

Spanać može da se kupi u prodavnicama tokom cele godine, što mu omogućava da bude jedan od najkvalitetnijih i najmoćnijih afrodizijaka. Spanać sadrži mnogo magnezijuma, što povećava protok krvi, i ujedno doprinosi brzoj uzbuđenosti.

#2 Crveno vino

Crveno vino je jak afrodizijak, čak je potvrđeno i naučnim istraživanjem. Žene koje su pile jednu do dve čaše vina povećale su svoju seksualnu želju u poređenju sa onim ženama koje nisu pile ni jednu čašu.

#3 Losos

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama, koje su uglavnom dobre za zdravlje. Osim toga, konzumiranje lososa povećava nivo dopamina u mozgu.

#4 Čokolada

Tamna čokolada sadrži flavonoide, koji smanjuju stres i opuštaju krvne sudove, a takođe ima blagotvorno dejstvo na seksualnu želju.

#5 Badem

Badem promoviše uzbuđenje kod žena. Badem sadrži selen, cink, a takođe i vitamin E, koji je uključen u formiranje seksualne želje.

#6 Kafa

Kofein ne samo da podiže raspoloženje i energiju, već i pomaže u povećanju nivoa dopamina u mozgu, što pozitivno utiče na želju i uživanje.

#7 Med

Med reguliše nivo hormona i azotnog oksida u telu, što povećava protok krvi tokom uzbuđenja.

#8 Avokado

Avokado, poput lososa i oraha, bogat je omega-3 zasićenim mastima, a zahvaljujući njima naši krvni sudovi postaju elastični. Ovo, s druge strane, poboljšava protok krvi u svim organima,  pa i polnim.

Izvor: www.zenskimagazin.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
11 znakova da ste našli partnera za ceo život
11 ZNAKOVA DA STE NAŠLI PARTNERA ZA CEO ŽIVOT