DA LI STE UPOZNATI SA PRAVILIMA FLERTOVANJA NA INTERNETU?
DA LI STE UPOZNATI SA PRAVILIMA FLERTOVANJA NA INTERNETU?

DA LI STE UPOZNATI SA PRAVILIMA FLERTOVANJA NA INTERNETU?

Kako pokazati zainteresovanost na socijalnim mrežama, a istovremeno ne ostaviti utisak naporne osobe ili (daleko bilo) internet uhode? Jasno je da ćete obaviti detaljno instagram istraživanje na temu svoje nove simpatije, međutim, kada je pravo vreme da ga dodate i na Snapchatu?

Da li je okej lajkovati njegove statuse na Fejsu? Posle koliko sastanaka je u redu postaviti vašu zajedničku sliku na Instastory?

Ne dozvolite da vas neko ubedi da su ove sitnice nebitne, jer momci na samom početku veze primećuju i najsitnije detalje. „Na ovaj način takođe ćete proveriti koliko je partner uopšte zainteresovan za upuštanje u javnu vezu sa vama“, tvrdi sociolog Lisa Vejd, autorka knjige American Hookup: The New Culture of Sex on Campus.

Uzimajući sve to u obzir, pružamo vam VODIČ kroz integrisanje u baš sve postojeće profile vašeg novog partnera na društvenim mrežama.

POSLE TREĆEG SASTANKA

Prijatelj ili pratilac? 

„Neka prođu bar tri sastanka pre nego što pošaljete svojoj simpatiji zahtev za prijateljstvo ili ga zapratite na društvenim mrežama – čisto da i sami budete sigurni da želite njegove objave na svom news feedu“, savetuje Lori Dejvis Edvards, osnivač i CEO sajta eFlirt. „Ukoliko se povežete na internetu sa dečkom koji vam se dopada još pre prvog sastanka, može izgledati kao da želite da ga uhodite.“ Vi to naravno možete uraditi, ali bez njegovog znanja i dokaza za to koji se pojavljuje u njegovim notifikacijama.

TOKOM SEDAM DANA

Lajkujte post

Jednom kada stupite u Friend zone, možete lajkovati objave svoje potajne simpatije, kaže Leonard Kim, ekspert za socijalne mreže na Influence Tree. Pripazite se, ipak, slučajnih lajkovanja slika postavljenih pre nekoliko godina. Ovakav potez jasan je pokazatelj da je pod vašom danonoćnom smotrom, što na muškarce uglavnom deluje jako odbojno.

POSLE NEDELJU DANA

Pratite njegove storije

Ne razmišljajte previše! U ovom trenutku uzajamno praćenje objavljenih storija na Instagramu ili Snapchatu je apsolutno prihvatljivo, zato na vreme pripremite kokice, film samo što nije počeo.

TOKOM DRUGE NEDELJE

Pošaljite mu DM (direct message)

Kul je poslati mu poruku kao odgovor na smešan Snap ili fotku koja je povezana sa konverzacijom koju ste nedavno vodili. Ipak, za nešto opširnije i ozbiljnije četove birajte stari dobri SMS.

POSLE MESEC DANA

Komentarisanje je najzad dozvoljeno

„Komentari ispod slika vidljivi su kako vašem partneru, tako i njegovim prijateljima“, kaže Edvardsova, pa se na ovaj korak usudite tek kad ostvarite jaku konekciju sa dečkom. Da ne biste zapali u situaciju da vas njegova tetka poziva na upoznavanje odgovorom na vaš „Presladak si ovde srce <3 <3“ komentar, bolje je na početku koristiti jednostavno samo emotikone.

Kada on baš i nije zainteresovan za vas… Na internetu

On ne prati vaše storije, ne fejvuje vam tvitove i ne stavlja zajedničke slike na svoj profil? WTF?! Pre nego što se iznervirate, setite se ovoga: „Nisu svi muškarci aktivni na društvenim mrežama“, kaže Edvardsova. Ukoliko je njegov poslednji post iz 2017, možda mu nije toliko stalo do deljenja svog života na internetu. Važno je da ste vi zadovoljni kada se nađete sa njim lice u lice, a vaše društvene mreže nisu nikakav pokazatelj sreće. Ukoliko je on, međutim, aktivan, ali u tu aktivnost ne ubraja i vas, moguće je da pokušava nešto da sakrije.

KAD OZVANIČITE VEZU

Objavite spontanu fotku 

Čestitamo! Sada svoj feed možete osvežiti i fotkama sa svojim dragim sa onog divnog piknika na koji vas je vodio – naravno ukoliko se on slaže sa tim. „Neki ljudi zaista cene privatnost“, objašnjava Kim. Jednostavno ga pitajte: „Hej, dopada mi se ova fotka, slažeš li se da je objavim na Instagramu?“ Zatim, ukoliko odgovor bude potvrdan, uparite sliku sa smešnim natpisom i dobićete win-win situaciju.

POSLE 6 MESECI VEZE…

Obelodanite svoju ljubav na Instagramu

U ovoj fazi vaše veze prihvatljivo je da natpis ispod slike sadrži i ljubavne izjave ili srcaste emotikone – bilo šta što će vašem partneru, ali i vašim pratiocima izgledati slatko, a ne previše patetično. Pre nego što kliknete na dugme share, uverite se da je konekcija između vas zdrava i srećna. Ne želite da se osramotite mogućim raskidom posle ovog odvažnog poteza, poručuje Ališa Dženej osnivač i ljubavni terapeut za Modern Love Counseling u Denveru.

KADA ŽELITE DA CEO SVET SAZNA ZA VAŠU LJUBAV

Promenite status veze 

I sama pomisao na promenu statusa veze ume da deluje vrlo staromodno. Ipak, jednom kada ste vas dvoje potpuno sigurni u svoju vezu, ovo se može činiti kao potpuno normalan korak u njenom razvoju. Ukoliko svi već znaju da ste u vezi, status ne morate menjati. Međutim, ostatak sveta bi zaista trebalo da sazna da ste vereni ili venčani.

Izvor: www.cosmopolitan.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.