KAKO SEKS UTIČE NA AKTIVNOST MOZGA?

Tokom izuzetno zanimljivog naučnog eksperimenta, američki lekari su saznali da uzbuđeno stanje i povećan libido pozitivno utiču na rad mozga.

Pokazalo se da seksualno uzbuđenje kod muškaraca poboljšava protok krvi ne samo na „glavnom mestu“ već i da utiče na opštu aktivnost mozga. Situacija je takođe slična sa uzbuđenim ženama – tokom seksa, centralni nervni sistem žena počinje da radi normalno.

Istovremeno, naučnici su dokazali da u periodu seksualnog uzbuđenja aktivnost mozga omogućava ljudima da dostignu vrhunac mentalne aktivnosti. Ali postoje i određena ograničenja – seksualni odnos tokom ili nakon teškog stresa može oštetiti mozak i telo u celini povećanjem nivoa kortizola, tzv. stresnog hormona.

Ovo je naročito evidentno kod žena – istraživači su 2010. godine zaključili da seks u 33% slučajeva dovodi do još veće frustracije i depresije.

Izvor: www.zenskimagazin.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
SAVETI ZA SAVRŠENI MEDENI MESEC