KAKO SEKS UTIČE NA AKTIVNOST MOZGA?

Tokom izuzetno zanimljivog naučnog eksperimenta, američki lekari su saznali da uzbuđeno stanje i povećan libido pozitivno utiču na rad mozga.

Pokazalo se da seksualno uzbuđenje kod muškaraca poboljšava protok krvi ne samo na „glavnom mestu“ već i da utiče na opštu aktivnost mozga. Situacija je takođe slična sa uzbuđenim ženama – tokom seksa, centralni nervni sistem žena počinje da radi normalno.

Istovremeno, naučnici su dokazali da u periodu seksualnog uzbuđenja aktivnost mozga omogućava ljudima da dostignu vrhunac mentalne aktivnosti. Ali postoje i određena ograničenja – seksualni odnos tokom ili nakon teškog stresa može oštetiti mozak i telo u celini povećanjem nivoa kortizola, tzv. stresnog hormona.

Ovo je naročito evidentno kod žena – istraživači su 2010. godine zaključili da seks u 33% slučajeva dovodi do još veće frustracije i depresije.

Izvor: www.zenskimagazin.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
OTKRIVAMO ŠTA MUŠKARCI PRVO PRIMETE NA ŽENI KOJA IM SE SVIĐA