KLIK DO DEJTA: Kako da pronađete gospodina Pravog preko dejting aplikacija
KLIK DO DEJTA: Kako da pronađete gospodina Pravog preko dejting aplikacija

KLIK DO DEJTA: Kako da pronađete gospodina Pravog preko dejting aplikacija

Iako su sastanci dobili novu dimenziju i pretvorili se u digitalne susrete, ne dozvolite da propustite priliku za pravu ljubav.

Neka vam Joanna Coles, bivša glavna urednica američkog Cosmopolitana i jedna od najumreženijih žena na svetu, bude mentor uz ovih pet bisera mudrosti za susrete ne samo online nego i u pravom svetu.

POVEZANOST JE KLJUČ

Ako na prvom sastanku ne osetite hemiju, to ne mora uvek biti loša vest. Joanna misli da treba da odbacimo pritisak i ponašamo se prema dejt aplikacijama kao prema „alatima za upoznavanje“ da bismo proširili svoja poznanstva u stvarnom životu.

„Ako čovek sa kojim ste otišli na sastanak nije muškarac vašeg života, on vas može upoznati sa nekim – prijateljem, kolegom, rođakom ili bratom – ko će vam se možda svideti“, kaže. OK, idemo odmah da potražimo rođaka Krisa Hemsvorta na Tinderu…

NAPRAVITE PRVI KORAK

Prilaženje potpunom neznancu i više je nego zastrašujuće, ali poluanonimni svet dejting aplikacija savršeno je mesto da preuzmete inicijativu. Joanna ukazuje na to kako je apsolutno besmisleno prepustiti svoju ljubavnu priču u tuđe ruke na milost i nemilost nekom drugom. 

„Kada osetite povezanost sa nekim i vidite nešto što želite, krenite u akciju. Nemojte samo sedeti i verovati da će se svemir pobrinuti za srećan kraj“, kaže ona. 

Osim toga, istraživanje pokazuje da žene dobijaju dva i po puta pozitivniji odgovor nego muškarci kada naprave prvi korak – što je svakako plus u našu korist. 

NEMOJTE IZMIŠLJATI LAŽNE ATRIBUTE

Prirodno je da se uoči prvog dejta nadate najboljem, ali nemojte unapred donositi zaključke. Psiholog za probleme u vezi sa internetom dr Mary Aiken upozorava: „Online možete dobiti samo polovične informacije o drugoj osobi i vi imate potrebu da  popunite prazan prostor pozitivnim atributima.“ Drugim rečima, nije baš realno da je misteriozni muškarac sa kojim ste se spojili na internetu bio prezaposlen spasavajući odbačenu životinju na putu za konferenciju o ljudskim pravima pa nije stigao da vam odgovori na sve poruke. Pre će biti da nije želeo. 

SIGURNOST NA PRVOM MESTU

Prema Joanninoj knjizi Ljubavna pravila, nesklad između očekivanja u online i pravoj vezi može objasniti brojne seksualne napade pri prvom susretu. Prijavljeno je da se 71 odsto takvih napada dogodilo na prvom sastanku i u domu žrtve ili napadača. Lekcija? Obavezno dogovorite susret na javnom mestu i saznajte puno ime i prezime onoga sa kime se sastajete tako da ga možete unapred potražiti na društvenim mrežama i videti o kome je zapravo reč. 

SMANJITE OČEKIVANJA

Možda je online četovanje lakši način za pronalaženje partnera, ali to ne znači da će vas svaki izlazak oboriti s nogu. Knjiga Ljubavna pravila podstiče devojke da budu strpljive jer tek u neobi­čnim, životnim situacijama ljubav može početi da cveta. A to svakako treba zapamtiti kad sledeći put taj prvi poljubac ujedno bude i poslednji jer nije nešto što želite u svom životu.

Izvor: www.cosmopolitan.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
10 nepisanih pravila svake veze
10 NEPISANIH PRAVILA SVAKE VEZE