Kako da održimo strast u spavaćoj sobi kao sa početka veze
Kako da održimo strast u spavaćoj sobi kao sa početka veze

REZULTATI ISTRAŽIVANJA NAM OTKRIVAJU: Kako da održimo strast u spavaćoj sobi kao sa početka veze

Sigurni smo da u svakoj vezi dođe do ovoga, ali naučnici u Kaliforniji su sproveli istraživanje , a rezultati će vas iznenaditi!

Na početku u našu korist igraju hormoni zaljubljivanja, misterije i neizvesnosti. Onda se na mestu ovih prirodnih afrodizijaka može pojaviti dosada. Može, ali ne mora.

Istraživači u Kaliforniji su testirali zašto neki parovi smatraju da je njihov seksualni život izuzetno uspešan, a neki ne. Kako uopšte poboljšati svoj seksualni život?

Odgovor na ovo pitanje odlučili su da daju naučnici sa Univerziteta Chapman u Kaliforniji. U tom cilju, ispitali su nivo zadovoljstva seksom kod čak 40.000  heteroseksualnih brakova i neformalnih odnosa u trajanju od najmanje tri godine. Prosečna starost ispitanika je 40 godina za žene i 46 za muškarce. Metoda koju su istraživači odabrali bila je da sprovedu detaljnu anketu. Učesnicima je, između ostalog, postavljeno pitanje koliko visoko procenjuju nivo seksualnog zadovoljstva tokom prvih šest meseci veze i sada. Pokazalo se da je na početku veze veliko zadovoljstvo doživelo preko 80 posto. ljudi. Kada je u pitanju sprovođenje istraživanja, ovaj broj je pao na oko 40 posto kod muškaraca i 55% kod žena. Preostali ispitanici su uglavnom bili nezadovoljni.

Šta razlikuje seksualni život zadovoljnih od nezadovoljnih parova?

Prva stvar koju su istraživači istakli bila je trajanje odnosa. Oni koji su bili zadovoljni naglasili su da seksualni odnos traje preko 30 minuta.

Drugi važan faktor bio je uvođenje novih, nestandardnih ideja u spavaću sobu. Zadovoljni učesnici studije su, mnogo češće nego nezadovoljni, pokušali sa drugim predmetima – imali oralni seks, preselili se ispod tuša ili kadu, nosili seksi donji veš i koristili erotske igračke.

Treći faktor koji je uticao na zadovoljstvo seksom bile su zajedničke aktivnosti i komunikacija. Ispitanici su pominjali sastanke, vođenje brige o romantičnoj atmosferi i iskreno razgovarali o njihovim potrebama.

Po našem mišljenju, kalifornijsko istraživanje ukazuje na jedan opšti zaključak: zadovoljstvo seksom ne dolazi samo od sebe. Nismo osuđeni da budemo zadovoljni ili nezadovoljni u krevetu. Vredi biti otvoren za nova iskustva, ne bojati se i zagrevati atmosferu izvan spavaće sobe, na primer, na zajedničkim večerama ili šetnjama.

Izvor: www.cosmopolitan.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.