Super trikovi sa farmerkama koje morate da znate
Super trikovi sa farmerkama koje morate da znate
Foto: unsplash.com

ZA SVE LJUBITELJE FARMERKI: Super trikovi koje morate da znate

Farmerke su bezvremeni odevni komad koji nosimo tokom cele godine, praktične su i lako se kombinuju. Međutim, zbog samog materijala, farmerke mogu promeniti oblik, da se potpuno izboliče i promene svoj kroj. Dešava se da se rašire tokom svakodnevnog nošenja ili da se skupe nakon pranja.

Srećom, postoji par TRIKOVA koje možete isprobati i spasiti situaciju. Saznajte u nastavku kako da raširite ili smanjite farmerke kada vam više ne odgovaraju kao pre.

ŠTA DA RADITE AKO SE FARMERKE SKUPE NAKON PRANJA

Područja koja su vam tesna, često se radi o pojasu ili nogavicama je potrebno da poprskate vodom. Nakon toga, područja koja ste poprskali razvucite da se rastegnu, vucite u svim smerovima kako biste preoblikovali farmerke.

SAVET: uvek pažljivo pratite instrukcije kada je pranje u mašini u pitanju, odnosno, nemojte prati farmerke na višim temperaturama nego što je dozvoljeno. Farmerke koje imaju u sebi elastina ćete lakše obući nakon pranja nego one koje su od čistog teksasa.

ŠTA DA RADITE AKO SE FARMERKE RAŠIRE TOKOM NOŠENJA

Područja koja se rašire tokom nošenja su uglavnom u predelu zadnjice i kolena, a evo kako da ih skupite.

Farmerke koje u sebi nemaju elastina – proces je jako jednostavan, potrebno je u većoj šerpi ili loncu prokuvate 100 gr soli. So je obavezna jer sprečava da se boja skida sa farmerki što se može I desiti usled previsoke temperature vode.

Kada voda proključa ubacite farmerke da se “kuvaju” desetak minuta. Ključala voda će osigurati da se pamuk trajno steže. Nakon toga izvadite farmerke, iscedite i isperite hladnom vodom. Ostavite da se osuše na vazduhu.

Farmerke koje u sebi imaju elastina – potrebno je oprati farmerke na visokoj temperaturi na 90 u mašini za pranje veša, bez peglanja. Zbog visoke temperature i velike brzine u mašini za pranje veša, farmerke se mogu smanjiti za jednu ili dve veličine.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.