RECEPT ZA ČORBU SA KNEDLAMA OD KROMPIRA
RECEPT ZA ČORBU SA KNEDLAMA OD KROMPIRA

BRZA ČORBA SA KNEDLAMA OD KROMPIRA

Super ukusna čorba sa knedlama od krompira će zadovoljiti svačiji ukus. Ova čorba je gotova za pola sata, a uživaćete u svakom zalogaju.

Sastojci:

350 g skuvanog krompira

2 jaja

3 velike kašike kukuruznog griza (palenta)

malo soli

sitno iseckan peršun

2 veće šargarepe

2 veće glavice crnog luka

2 pune kašike pirinča

1/4 muškatne tikve (ne mora)

1 puna kašika kisele pavlake

po ukusu: vegeta, biber, so

Priprema:

Krompir oljuštiti, iseći na kockice i skuvati u posoljenoj vodi.Ocediti od vode i ispasirati kao za pire, da nema grudvica. Dodati 1 jaje, kukuruzni griz,sitno iseckan peršun i malo soli i sve sjediniti u glatku smesu, pogodnu za pravljenje knedli.

Ostaviti sa strane.

U šerpu, u kojoj ćete kuvati čorbicu, sipati malo maslinovog ulja, dodati sitno iseckan crni luk, muškatnu tikvu isečenu na kockice  i šargarepu isečene na kolutove/kockice i propržiti dok luk malo porumeni.( ja sam dodala i nekoliko cvetova karfiola, koju su mi bili u frižideru )

Naliti sa litar do litar i po vode ( u zavisnosti koliko hoćete davam je čorba gusta ) ili ako imate povrtni temeljac, dodati pirinač i povremeno promešati dok ne provri, da se pirinač ne zalepi za dno šerpe.

Napraviti knedlice.

Kada je pirinač na pola kuvan, početi sa dodavanjem knedlica i kuvati dok ne isplivaju ( ili napraviti samo jednu, pa probati da li se neće raspasti, ako se raspadne, dodajte još kukuruznog griza)

Skuvanu čorbu, povegetiti,pobiberiti i dodati kašičicu šećera ( doprineće boljem ukusu čorbe , a i ne morate )

Začiniti čorbu sa umućnom kiselom pavlakom i jajetom i ostaviti još nekoliko minuta da se kuva.

Posuti seckanim peršunom i poslužiti toplu.

Prijatno!

Izvor: www.coolinarika.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.