Recept za čorbu od belog pasulja i oraha
Recept za čorbu od belog pasulja i oraha
Foto: Daria Andrievskaya I pexels.com

ČORBA OD BELOG PASULJA I ORAHA

Čorba od belog pasulja i oraha je veoma ukusna i kalorična i nikog neće ostaviti ravnodušnim. Možete je jesti i kao obrok, zasitiće vas, a u hladnim danima i ugrejati. Sprema se lako i brzo i uživaćete u svakom zalogaju.

SASTOJCI:

2 male glavice luka

1 čen belog luka

4 kašicice maslinovog ulja

100 g belog pasulja (kuvanog)

100 ml mleka

sok od 1 limuna

1 crvena paprika

1/2 crvene čili papričice

1 kašičica koncentrata paradajza

2 prstohvata šećera

40 očišćenih oraha

2 kašičice pavlake za kuvanje

1 prstohvat osušenog ruzmarina

2 kriške tosta

PRIPREMA:

Luk i beli luk naseckajte. Po pola količine luka i belog luka propržite na kašičici ulja, dodajte pasulj, vodu od pasulja (oko 250 ml) i mleko pa polupoklopljeno kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Čorbu potom izmiksajte štapnim mikserom i začinite po ukusu solju, biberom i sokom od limuna.

Papriku očistite i isecite na manje komade, a čili očistite i iseckajte na sitno. Papriku i čili potom propržite na kašičici ulja s preostalim lukom i belim lukom, umešajte koncentrat, pa zatim začinite solju, biberom i šećerom. Umešajte u čorbu.

Orahe sitno iseckajte, propržite na 2 kašičice ulja pa izmešajte sa pavlakom i ruzmarinom i umešajte u čorbu. Tost propržite da dobije zlatnu boju, isecite na kockice/rombove koje ćete rasporediti po porcijama.

Prijatno!

Izvor: stvarukusa.mondo.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.