Recept od belog pasulja i oraha
Recept od belog pasulja i oraha

ČORBA OD BELOG PASULJA I ORAHA

Čorba od belog pasulja i oraha je veoma ukusna i kalorična i nikog neće ostaviti ravnodušnim. Možete je jesti i kao obrok, zasitiće vas, a u hladnim danima i ugrejati. Sprema se lako i brzo i uživaćete u svakom zalogaju.

SASTOJCI:

2 male glavice luka

1 čen belog luka

4 kašicice maslinovog ulja

100 g belog pasulja (kuvanog)

100 ml mleka

sok od 1 limuna

1 crvena paprika

1/2 crvene čili papričice

1 kašičica koncentrata paradajza

2 prstohvata šećera

40 očišćenih oraha

2 kašičice pavlake za kuvanje

1 prstohvat osušenog ruzmarina

2 kriške tosta

PRIPREMA:

Luk i beli luk naseckajte. Po pola količine luka i belog luka propržite na kašičici ulja, dodajte pasulj, vodu od pasulja (oko 250 ml) i mleko pa polupoklopljeno kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Čorbu potom izmiksajte štapnim mikserom i začinite po ukusu solju, biberom i sokom od limuna.

Papriku očistite i isecite na manje komade, a čili očistite i iseckajte na sitno. Papriku i čili potom propržite na kašičici ulja s preostalim lukom i belim lukom, umešajte koncentrat, pa zatim začinite solju, biberom i šećerom. Umešajte u čorbu.

Orahe sitno iseckajte, propržite na 2 kašičice ulja pa izmešajte sa pavlakom i ruzmarinom i umešajte u čorbu. Tost propržite da dobije zlatnu boju, isecite na kockice/rombove koje ćete rasporediti po porcijama.

Prijatno!

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
BRZA ČORBA SA KNEDLAMA OD KROMPIRA
BRZA ČORBA SA KNEDLAMA OD KROMPIRA