ČORBA OD GRAŠKA SA KNEDLAMA

Čorba od graška i knedli može lako da zameni ceo ručak ili večeru. Jako je ukusna i fina i potrebno je samo malo sastojaka i začina da dobijete odlično jelo.

SASTOJCI:

2 struka mladog crnog luka ili praziluka

manji koren celera

200 gr graška

jedno jaje

kašika ulja

4 kašike griza

kašika susama

so, pa malo karija, kima

struganog đumbira i peršuna

PRIPREMA:

Luk sitno naseckati, celer narendati i sve staviti da se sa graškom kuva u 1,5l vode.

Umutiti jaje sa uljem, pa dodati griz, susam i so.

Dobro izmešati i ostaviti sa strane. Kada se grašak skuva spuštati u ključalu vodu knedle kašikom.

Kuvati desetak minuta, posoliti  žačiniti karije, đumbirom i kimom.

Čorbu sipati u tanjir pa posuti seckaim peršunom.

Prijatno!

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
BRZA ČORBA SA KNEDLAMA OD KROMPIRA