Čorba od graška i knedli može lako da zameni ceo ručak ili večeru. Jako je ukusna i fina i potrebno je samo malo sastojaka i začina da dobijete odlično jelo.
SASTOJCI:
2 struka mladog crnog luka ili praziluka
manji koren celera
200 gr graška
jedno jaje
kašika ulja
4 kašike griza
kašika susama
so, pa malo karija, kima
struganog đumbira i peršuna
PRIPREMA:
Luk sitno naseckati, celer narendati i sve staviti da se sa graškom kuva u 1,5l vode.
Umutiti jaje sa uljem, pa dodati griz, susam i so.
Dobro izmešati i ostaviti sa strane. Kada se grašak skuva spuštati u ključalu vodu knedle kašikom.
Kuvati desetak minuta, posoliti žačiniti karije, đumbirom i kimom.
Čorbu sipati u tanjir pa posuti seckaim peršunom.
Prijatno!
Izvor: www.stvarukusa.rs