The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tarana se sprema veoma jednostavno, a da bi je spremili potrebna su vam samo dva sastojka: jaja i brašno. Sa taranom svaka supa i čorba će biti posebno ukusna! Probajte i uverite se.

SASTOJCI:

5 jaja

Brašno – na 1 jaje ide oko 120 – 150 g brašna (zavisi od veličine jaja)

PRIPREMA:

U vanglicu izlupajte jaja, dodajte brašno, ali ne ukupnu količinu. Mesite rukom i uz dodavanje još brašna podesite tvrdoću testa. Testo ne treba da bude meko, već tvrdo umešeno da bi mogli da ga rendate.

Kada se lepo umesi, raširite čistu krpu i rendajte testo po celoj površini tkanine.

Na izrendanu testeninu pospite vrlo malo brašna, skupite stoljnjak kako bi se tarana obložila brašnom. Ostavite tako da se suši jedan dan, u prostoriji koja mora biti suva, tj. vazduh ne sme biti vlažan. U suprotnom će vam testenina pozeleneti i izgubiti finu, žutu boju.

Nakon toga, osušenu taranu čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji ili tegli koja takođe treba da je suva, da se tarana ne ubuđa. Taranu, takođe možete I čuvati u zamrzivaču tako što ćete od manje količine napraviti loptice, uviti u foliju I tako staviti u zamrzivač.

Pre kuvanja, ostavite da se testo otkravi, malo premesite sa brašnom i rendate u kuvanu supu.

Kuvanje tarane:

Ovako osušenu spuštate u ključalu čorbu ili supu (pred kraj kuvanja), kuvate 5 minuta, sklonite sa šporeta i ostavite da stoji još 5 minuta, poklopljeno, pre posluženja.

Ako je rendate direktno, svežu u čorbu kuvate tek da baci prvi ključ, poklopite, sklonite sa šporeta i ostavite oko 10-tak minuta da stoji pre posluženja.

Prijatno!

 

 

 

Komentari: