Ova čorba od povrća je veoma ukusna i hranljiva, a može očas posla biti na vašoj trpezi. Ovu brzu, laganu čorbu od povrća ćete iznova i iznova praviti.
SASTOJCI:
1 kašika putera
2 kašike brašna
300 g krompira
300 g karfiola
1 rendana šargarepa
1 jaje
so
biber
suvi biljni začin
peršun svež
PRIPREMA:
Šargarepu oprati očistiti i izrendati na sitno rende. Krompir oprati i seckati na kockice. Karfiol oprati i malo krupnije iseckati. Na puteru propržiti brašno. Odmah dodati krompir i začine pa lagano promešati sipati 1 litar hladne vode.
Promešati varjačom i pusti da provri. Kad provri dodati karfiol. Krčkati 30 minuta. U manjoj posudi jaje umutiti sa viljuškom pa lagano sipati u čorbu. Krčkati još 3 minuta.
Čorbu poslužiti sa kockicama prepečenog hleba.
Prijatno!
Izvor: stvarukusa.mondo.rs