RECEPT ZA KREM ČORBU OD TIKVICA
RECEPT ZA KREM ČORBU OD TIKVICA
Foto: asimplepalate.com

KREM ČORBA OD TIKVICA

Čorba od tikvica se veoma brzo i lako pravi. Veoma je ukusna i svi koji vole tikvice obožavaće je. Ova čorba je izuzetno blaga zahvaljujući neutralnom ukusu tikvice.

SASTOJCI:

1 veća tikvica

1 srednja glavica crnog luka

2 šargarepe

začin od suvog povrća

1 kašika brašna

šolja mleka

maslinovo ulje, sirće 

bosiljak

PRIPREMA:

Crni luk sitno iseckati pa pržiti na ulju dok nebude staklast. Oprati šargarepu, tikvicu oguliti i očistiti od semenki, iseckati ih na kockice pa dodati uprženom luku.

Dodati vodu i staviti da se prokuva dok povrće ne omekša. Dodati pola čaše mleka, začin od suvog povrća.

Ispasirati čorbu štapnim miskerom.

Na kraju dodati vodenu zapršku (dve do tri kašičice brašna razmutiti u pola čaše mleka) i posle nekoliko minuta isključiti.

Po želji, pred serviranje možete dodati sirće. Ukrasiti listićima bosiljka ili nekog drugog začinskog bilja.

Izvor: stvarukusa.mondo.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.