KREM SUPA OD TIKVICA

Krem supa od tikvica je jako ukusna i kao topla i kao hladna. Jednostavno i brzo se sprema, a ukoliko dodate krutone, ovu supu možete poslužiti i kao glavno jelo.

SASTOJCI:

400 g tikvice

2 dl punomasnog kravljeg mleka

1 kašika slanog maslaca

1 kašika belog pšeničnog brašna

1 i po kašika seckanog peršuna

80 g kisele pavlake

8 dl vode

1 kašika mešavine suvih začina

PRIPREMA:

Očišćene i usitnjene tikvice stavite u posudu, prelijte da 7 dl vode, kuvajte 10 minuta uz lagano vrenje.

Dodajte mleko i maslac i kuvajte 5 min, skinite s vatre i izmiksajte.

Brašno izmešajte s 1 dl vode i dodajte supi, začinite mešavinom suvih začina i pavlakom i ostavite da se kuva 3-5 min.

Sklonite s vatre i dodajte peršun. Supu poslužite uz kockice hleba(krutona).

Prijatno!

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
JUNEĆA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA