KREM SUPA OD TIKVICA

Krem supa od tikvica je jako ukusna i kao topla i kao hladna. Jednostavno i brzo se sprema, a ukoliko dodate krutone, ovu supu možete poslužiti i kao glavno jelo.

SASTOJCI:

400 g tikvice

2 dl punomasnog kravljeg mleka

1 kašika slanog maslaca

1 kašika belog pšeničnog brašna

1 i po kašika seckanog peršuna

80 g kisele pavlake

8 dl vode

1 kašika mešavine suvih začina

PRIPREMA:

Očišćene i usitnjene tikvice stavite u posudu, prelijte da 7 dl vode, kuvajte 10 minuta uz lagano vrenje.

Dodajte mleko i maslac i kuvajte 5 min, skinite s vatre i izmiksajte.

Brašno izmešajte s 1 dl vode i dodajte supi, začinite mešavinom suvih začina i pavlakom i ostavite da se kuva 3-5 min.

Sklonite s vatre i dodajte peršun. Supu poslužite uz kockice hleba(krutona).

Prijatno!

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
Recept za pileću supu sa knedlama
PILEĆA SUPA SA KNEDLAMA