Krem supa od tikvica je jako ukusna i kao topla i kao hladna. Jednostavno i brzo se sprema, a ukoliko dodate krutone, ovu supu možete poslužiti i kao glavno jelo.
SASTOJCI:
400 g tikvice
2 dl punomasnog kravljeg mleka
1 kašika slanog maslaca
1 kašika belog pšeničnog brašna
1 i po kašika seckanog peršuna
80 g kisele pavlake
8 dl vode
1 kašika mešavine suvih začina
PRIPREMA:
Očišćene i usitnjene tikvice stavite u posudu, prelijte da 7 dl vode, kuvajte 10 minuta uz lagano vrenje.
Dodajte mleko i maslac i kuvajte 5 min, skinite s vatre i izmiksajte.
Brašno izmešajte s 1 dl vode i dodajte supi, začinite mešavinom suvih začina i pavlakom i ostavite da se kuva 3-5 min.
Sklonite s vatre i dodajte peršun. Supu poslužite uz kockice hleba(krutona).
Prijatno!
Izvor: stvarukusa.mondo.rs