Zahvaljujući sezoni povrća, lako možete spremiti ovu ukusnu i zdravu čorbu.
Sastojci:
brokoli – 100 g
karfiol – 100 g
tikvica – 1 komad
šargarepa – 1 komad
aleva paprika – 1 komad
grašak – 100 g
mladi luk – 3 komada, strukovi
patlidžan – 100 g
maslinovo ulje – 100 ml
celer – 5 strukova
bujon – 1 litar, teleći ili pileći
voda – 3 i 1/2 litra
maslac – 1 kašika
Priprema:
U šerpi izdinstajte luk i šargerepa u maslacu – 1 kašika.
Kada se blago izdinstaju, dodajte bujon, vodu i preostalo povrće.
Kuvajte na srednjoj temperaturi na ringli oko 20 minuta.
Kad se povrće skuva isključite ringlu.
Ostavite čorbu od povrća da se blago ohladi, da padne temperatura i dodajte maslinovo ulje.
Kada servirate pospite u posudice malo parmezana.
Izvor: bonapeti.rs