RECEPT ZA PILEĆU KREM ČORBU SA POVRĆEM I SLANINOM
RECEPT ZA PILEĆU KREM ČORBU SA POVRĆEM I SLANINOM

PILEĆA KREM ČORBA SA POVRĆEM I SLANINOM

Pileća čorba je odlična uvertira za glavno jelo. Zdrava, ukusna, lagana i hranljiva. Ako se kombinuje sa povrćem posle pileće krem čorbe vam nije potrebno glavno jelo jer ona lepo zasiti. Pogodna je za sve prilike a svojim ukusom i mirisom oduševljava degustatore. 

SASTOJCI :

100g slanine,

400g pilećeg mesa iseckanog  (filea ili po želji),

3 srednja krompira iseckanog na kockice, 

oko 100g šećerca, 

2 crna luka ili praziluka sitno iseckana,

600ml bujona (skuvane vode sa kockom supe),

200ml neutralne pavlake za kuvanje, 

300ml mleka,

kockica putera,

začini po želji (so, biber, vegeta).

PRIPREMA : 

Propržiti seckanu slaninu i belo meso na kockici putera oko desetak minuta. 

Slaninu možete propržiti posebno i dodati u činiju kada čorba bude gotova. 

Dodati krompir i luk, naliti sa malo vode i kuvati još desetak minuta stalno mešajući.

Ova čorba već divno miriše! 

Sada dodati bujon i mleko i kuvati još pola sata.

Šećerac dodati posle 15 minuta jer njemu ne treba mnogo da se skuva.

Po želji, u čorbu možete dodati još povrća. 

Posle pola sata dodati neutralnu pavlaku i začine po želji i kuvati još desetak minuta pa skloniti sa šporeta i poslužiti toplu uz domaću pogaču :D. 

Prijatno! 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
Originalni recept za teleću supu
TELEĆA SUPA (ORIGINALNI RECEPT)