RECEPT ZA PILEĆU KREM ČORBU SA POVRĆEM I SLANINOM
RECEPT ZA PILEĆU KREM ČORBU SA POVRĆEM I SLANINOM
Foto: milicinakuhinja.blogspot.rs

PILEĆA KREM ČORBA SA POVRĆEM I SLANINOM

Pileća čorba je odlična uvertira za glavno jelo. Zdrava, ukusna, lagana i hranljiva. Ako se kombinuje sa povrćem posle pileće krem čorbe vam nije potrebno glavno jelo jer ona lepo zasiti. Pogodna je za sve prilike a svojim ukusom i mirisom oduševljava degustatore. 

SASTOJCI :

100g slanine,

400g pilećeg mesa iseckanog  (filea ili po želji),

3 srednja krompira iseckanog na kockice, 

oko 100g šećerca, 

2 crna luka ili praziluka sitno iseckana,

600ml bujona (skuvane vode sa kockom supe),

200ml neutralne pavlake za kuvanje, 

300ml mleka,

kockica putera,

začini po želji (so, biber, vegeta).

PRIPREMA : 

Propržiti seckanu slaninu i belo meso na kockici putera oko desetak minuta. 

Slaninu možete propržiti posebno i dodati u činiju kada čorba bude gotova. 

Dodati krompir i luk, naliti sa malo vode i kuvati još desetak minuta stalno mešajući.

Ova čorba već divno miriše! 

Sada dodati bujon i mleko i kuvati još pola sata.

Šećerac dodati posle 15 minuta jer njemu ne treba mnogo da se skuva.

Po želji, u čorbu možete dodati još povrća. 

Posle pola sata dodati neutralnu pavlaku i začine po želji i kuvati još desetak minuta pa skloniti sa šporeta i poslužiti toplu uz domaću pogaču :D. 

Prijatno! 

Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.