Pileća čorba je odlična uvertira za glavno jelo. Zdrava, ukusna, lagana i hranljiva. Ako se kombinuje sa povrćem posle pileće krem čorbe vam nije potrebno glavno jelo jer ona lepo zasiti. Pogodna je za sve prilike a svojim ukusom i mirisom oduševljava degustatore.
SASTOJCI :
100g slanine,
400g pilećeg mesa iseckanog (filea ili po želji),
3 srednja krompira iseckanog na kockice,
oko 100g šećerca,
2 crna luka ili praziluka sitno iseckana,
600ml bujona (skuvane vode sa kockom supe),
200ml neutralne pavlake za kuvanje,
300ml mleka,
kockica putera,
začini po želji (so, biber, vegeta).
PRIPREMA :
Propržiti seckanu slaninu i belo meso na kockici putera oko desetak minuta.
Slaninu možete propržiti posebno i dodati u činiju kada čorba bude gotova.
Dodati krompir i luk, naliti sa malo vode i kuvati još desetak minuta stalno mešajući.
Ova čorba već divno miriše!
Sada dodati bujon i mleko i kuvati još pola sata.
Šećerac dodati posle 15 minuta jer njemu ne treba mnogo da se skuva.
Po želji, u čorbu možete dodati još povrća.
Posle pola sata dodati neutralnu pavlaku i začine po želji i kuvati još desetak minuta pa skloniti sa šporeta i poslužiti toplu uz domaću pogaču :D.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs