Ukus ove čorbe osvaja na prvi zalogaj, okrepljuje i osvežava. Odlična je kao ceo obrok ili uz glavno jelo. Potaž od karfiola i pasulja će vas oduševiti da ćete je spremati veoma često. Probajte i uverite se!
SASTOJCI:
1 kg karfiola
1 glavica crnog luka
1 manji celer
400 g belog pasulja
(iz konzerve)
1,2 l vruće vode
so, beli biber
ulje
ruzmarin
PRIPREMA:
Karfiol očistiti i usitniti na cvetove. Crni luk i celer oljuštiti i iseći na sitne kockice. Pasulj proprati i ocediti od viška tečnosti.
Na ugrejanom ulju propržiti crni luk i nastaviti dinstanje dok neomekša (po potrebi dodavati vodu ili povrtni bujon).
U omekšali luk dodati koren celera i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi, dok celer ne omekša.
Dodati karfiol, začiniti i sipati vodu (ili povrtni bujon). Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi petnaestak minuta.
Zatim, dodati pasulj i štapnim mikserom povrće ispasirati da se dobije kremasta smesa. Čorbu razrediti ukoliko je gusta za vaš ukus. Dodatno začiniti prema ukusu i sačekati da provri.
Toplu čorbu sipati u tanjire, dekorisati svežim ruzmarinom i poslužiti.
Prijatno!
Izvor: stvarukusa.mondo.rs