POTAŽ OD KARFIOLA I PASULJA
POTAŽ OD KARFIOLA I PASULJA

POTAŽ OD KARFIOLA I PASULJA

Ukus ove čorbe osvaja na prvi zalogaj, okrepljuje i osvežava. Odlična je kao ceo obrok ili uz glavno jelo. Čorba od karfiola i pasulja će vas oduševiti da ćete je spremati veoma često. Probajte i uverite se!

SASTOJCI:

1 kg karfiola

1 glavica crnog luka

1 manji celer

400 g belog pasulja

(iz konzerve)

1,2 l vruće vode

so, beli biber

ulje

ruzmarin

PRIPREMA:

Karfiol očistiti i usitniti na cvetove. Crni luk i celer oljuštiti i iseći na sitne kockice. Pasulj proprati i ocediti od viška tečnosti.

Na ugrejanom ulju propržiti crni luk i nastaviti dinstanje dok neomekša (po potrebi dodavati vodu ili povrtni bujon).

U omekšali luk dodati koren celera i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi, dok celer ne omekša.

Dodati karfiol, začiniti i sipati vodu (ili povrtni bujon). Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi petnaestak minuta.

Zatim, dodati pasulj i štapnim mikserom povrće ispasirati da se dobije kremasta smesa. Čorbu razrediti ukoliko je gusta za vaš ukus. Dodatno začiniti prema ukusu i sačekati da provri.

Toplu čorbu sipati u tanjire, dekorisati svežim ruzmarinom i poslužiti.

Prijatno!

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
KROMPIR ČORBA SA MLEVENIM MESOM
KROMPIR ČORBA SA MLEVENIM MESOM