Recept za riblju čorbu
Recept za riblju čorbu
Foto: recepti.com

RIBLJA ČORBA

Riblja čorba je jedna od najomiljenih jela u našim krajevima. Dobra riblja čorba se sprema u kotliću i na otvorenoj vatri, a može se napraviti podjednako dobra I na šporetu. Ova riblja čorba je posebno ukusna i lepa.

Sastojci:

1 kg šarana

7-8 srednjih glavica crnog luka

3 šargarepe

2 korena peršuna

1/2 veze lista peršuna

8 dl kuvanog paradajza

1,5 l vode

1 kašika aleve paprike

1 ravna kašika tucane ljute paprike

1 kašičica čilija u prahu

po potrebi so

po potrebi biber

3 kašike ulja

Priprema:

Pripremiti sastojke. Ribu očistiti i iseći na parčad.

U secka ili u blenderu iseći posebno crni luk, a zatim zajedno šargarepu, peršun i list peršuna.

Na ulju dinstati crni luk, kada postane staklast dodati preostalo povrće. Naliti sa 3 dl vode i kuvati oko 15 minuta. Zatim naliti sa preostalom vodom i kuvanim paradajzom. Kuvati oko 15 minuta na tihoj vatri dok ne provri.

Začiniti, po ukusu (dodati tucanu ljutu, čili, alevu papriku, biber i so, možete da dodate i ljutu papričicu ako volite ljuto). Promešati i dodati ribu. Ribu kuvati nekih 15-20 minuta dok ne ‘ispliva’ na površinu. Kada ispliva čorba je gotova.

Služiti odmah.

Prijatno!

Izvor: recepti.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.