Riblja čorba je jedna od najomiljenih jela u našim krajevima. Dobra riblja čorba se sprema u kotliću i na otvorenoj vatri, a može se napraviti podjednako dobra I na šporetu. Ova riblja čorba je posebno ukusna i lepa.
Sastojci:
1 kg šarana
7-8 srednjih glavica crnog luka
3 šargarepe
2 korena peršuna
1/2 veze lista peršuna
8 dl kuvanog paradajza
1,5 l vode
1 kašika aleve paprike
1 ravna kašika tucane ljute paprike
1 kašičica čilija u prahu
po potrebi so
po potrebi biber
3 kašike ulja
Priprema:
Pripremiti sastojke. Ribu očistiti i iseći na parčad.
U secka ili u blenderu iseći posebno crni luk, a zatim zajedno šargarepu, peršun i list peršuna.
Na ulju dinstati crni luk, kada postane staklast dodati preostalo povrće. Naliti sa 3 dl vode i kuvati oko 15 minuta. Zatim naliti sa preostalom vodom i kuvanim paradajzom. Kuvati oko 15 minuta na tihoj vatri dok ne provri.
Začiniti, po ukusu (dodati tucanu ljutu, čili, alevu papriku, biber i so, možete da dodate i ljutu papričicu ako volite ljuto). Promešati i dodati ribu. Ribu kuvati nekih 15-20 minuta dok ne ‘ispliva’ na površinu. Kada ispliva čorba je gotova.
Služiti odmah.
Prijatno!
Izvor: recepti.com