RECEPT ZA SUPU OD JEČMA
RECEPT ZA SUPU OD JEČMA

SUPA OD JEČMA

Supa od ječma je od davnina poznata kao „supa koja daje snagu“. Veoma se brzo sprema, a ukus je fantastičan.

SASTOJCI:

250-300 g geršle – oljuštenog ječma

1 koren peršuna

1 veza peršunovog lista

1 veza mladog crnog luka

1 kašičica kima

1 veća šargarepa

1 kašičica morske soli

1 celer (i koren i list)

PRIPREMA:

Dobro operite ječam i potopite ga preko noći u 1/2 l vode.

Kuvajte u istoj vodi i na tihoj vatri oko 1 sat dok ne omekša.

Narendajte povrće i dodajte ječmu.

Začinite i ostavite da odstoji 10-15 minuta.

Supu od ječma jedite na prazan stomak i ne mešajte s ostalom hranom najmanje 2 sata.

Prijatno!

Izvor: www.recepti.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
ITALIJANSKA VENČANA ČORBA ~ MINESTRA MARITATA