Supe bi trebali da jedemo redovno zato što su veoma zdrave. Pored toga što okrepljuju organizam, odlične su za probavni sistem. Supa sa knedlama od mesa se brzo i lako pravi, a veoma je ukusna.
Sastojci:
2 šargarepe
250 g krompira
2 kelerabe
1 glavica luka
1 bajata kifla
1 kašika maslaca
400 g mlevenog mesa
2 kašike prezli
2 kašike seckanog peršuna
so, biber, muskatni oraščić
jaje
Priprema:
Povrće očistiti, iseckati i kuvati oko 10 minuta. Začiniti začinom od suvog povrća.
U međuvremenu nakvasiti kifle. Iseckati luk i propržiti ga na maslacu, pa izmešati sa mesom, kiflom, prezlama, peršunom, začinima i jajetom.
Napraviti knedlice i spustiti ih u supu, pa kuvati daljih 10 minuta. Po želji, ukrasiti listovima kelerabe ili peršuna.
Prijatno!
Izvor: www.stvarukusa.rs