Teleća čorba je pravo bogatstvo a napravi se za malo vremena. Veoma je ukusna i oduševiće sve ljubitelje ovakvih čorbica.
SASTOJCI :
3oo gr telećeg mesa,
5oo gr mešanog povrća za čorbu (krompir, šargarepa, grašak itd),
2 mlada crna luka ili 1 praziluk,
2 pune kašike kisele pavlake,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika origana,
soli po ukusu.
I još :
ulje i brašno za zapršku.
PRIPREMA :
U šerpu staviti maslinovo ulje da se zagreje. Za to vreme sitno iseckati mladi luk sa sve zelenim delom. Sitno seckan luk staviti u šerpu i naliti na pola čaše vode pa dinstati oko 5 minuta. Meso iseckati na kockice i dodati u šerpu pa naliti sa još pola čaše vode. Dinstati oko desetak minuta.
Dodati pavlaku i origano i promešati. Ubaciti povrće i naliti vodom. Čorbu kuvati oko 1h na srednjoj temperaturi. Pred kraj dodati još jednu kašiku pavlake i posoliti po želji.
Zapršku napraviti od ulja i brašna i to tako što se stavi ulje u šerpicu oko 5 kašika i kad se zagreje doda se brašno oko 2 kašike i sve se lepo promeša. Isključiti ringlu i ostaviti čorbicu da se još malo zakuva. Teleću čorbu poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo :).
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs