Recept za teleću čorbu sa povrćem
Recept za teleću čorbu sa povrćem
Foto: milicinakuhinja.blogspot.rs

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM

Teleća čorba je pravo bogatstvo a napravi se za malo vremena. Veoma je ukusna i oduševiće sve ljubitelje ovakvih čorbica.

SASTOJCI :

3oo gr telećeg mesa,

5oo gr mešanog povrća za čorbu (krompir, šargarepa, grašak itd),

2 mlada crna luka ili 1 praziluk,

2 pune kašike kisele pavlake,

2 kašike maslinovog ulja,

1 kašika origana,

soli po ukusu.

I još :

ulje i brašno za zapršku.

PRIPREMA :

Foto: milicinakuhinja.blogspot.rs

U šerpu staviti maslinovo ulje da se zagreje. Za to vreme sitno iseckati mladi luk sa sve zelenim delom. Sitno seckan luk staviti u šerpu i naliti na pola čaše vode pa dinstati oko 5 minuta. Meso iseckati na kockice i dodati u šerpu pa naliti sa još pola čaše vode. Dinstati oko desetak minuta. 

 Dodati pavlaku i origano i promešati. Ubaciti povrće i naliti vodom. Čorbu kuvati oko 1h na srednjoj temperaturi. Pred kraj dodati još jednu kašiku pavlake i posoliti po želji.

Zapršku napraviti od ulja i brašna i to tako što se stavi ulje u šerpicu oko 5 kašika i kad se zagreje doda se brašno oko 2 kašike i sve se lepo promeša. Isključiti ringlu i ostaviti čorbicu da se još malo zakuva. Teleću čorbu poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo :).

Prijatno! 

Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.