Supa ili čorba treba da bude sastavni deo ručka svakog dana ili bar što češće, jer deluju veoma okrepljujuće na naš organizam. Teleća supa je jedna je od omiljenih i veoma je ukusna i zdrava. Predstavljamo vam recept za pravu, domaću teleću supu koja će vas oduševiti ukusom.
Sastojci:
1 veza zeleni (šargarepa, bela šargarepa i peršun i njegov koren),
1 glavica crnog luka,
1 kašika suvog začina,
kašičica šećera,
kašičica soli,
koske,
komad telećeg mesa.
Priprema:
Oprati meso i koske i staviti u dublji lonac. Dodati suvi začin, naliti vodu i ostaviti da provri. Kada proključa, malo smanjiti vatru i kašikom skinuti penu. Dodati očišćenu šargarepu, belu šargarepu, koren i listove peršuna.
Dodati so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da supa lagano vri. Supu ovako kuvati oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosoliti, vratiti šargarepu i opet staviti na vatru da provri, pa zakuvati reznace ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.
Prijatno!
Izvor: stil.kurir.rs