The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Svi roditelji znaju koliko je ponekad teško privoleti dete da popije tabletu ili sirup kada ga boli grlo. Ali bombone – sa zadovoljstvom. Ni jedno dete ne odbija slatko. Pripremiti takve bombone uopšte nije teško.

Za osnovu ovih bombona koristićemo prženi šećer čija je efikasnost  dokazana godinama i decenijama, koji su  koristile i naše bake.

Sem toga ima lep ukus i omogućava brz pozitivan rezultat. Prženi šećer, provereno narodno sredstvo, pomaže oslobađanju iritacije u grlu, što utiče na povećanje  intervala između napada kašlja.

Za pripremu ovih bombona biće potrebno:

  1. 100 gr šećera
  2. pola kafene kašičice đumbira u prahu
  3. 1 kafenu kašičica soka od limuna
  4. silikonski kalupi  (aluminijumska folija ili obična tacnica)
  5. čačkalice

Priprema:

Za početak, silikonski kalup ili običnu tacnicu premažite uljem.

Šećer staviti u šerpicu i na šporet na tihu vatru. Stalno mešati. Kada se šećer rastopi, dodati đumbir u prahu i sok od limuna. Kuvati još nekoliko minuta na tihoj vatri stalno mešajući.

Sirup je gotov, kada šećer postane braon boje. Sada ga sipajte u silikonske kalupe ili na tacnu. Ako želite, ubodite čačkalice.

Neka se malo ohladi i ostavite ga u frižider na pola sata. Kada se dobro  ohladi vadimo bombone i uživamo u ukusu našeg detinjstva.

Dnevna doza za decu je  5-6 bombona, pod uslovom da ne jedu i druge slatkiše.

Mnoge majke ne veruju receptima narodne medicine, ali u praksi ovakve bombone oslobađaju dete od napornog kašlja već posle 2-3 dana. Ove bombone odlično otklanjaju iritaciju grla, tako dete sve ređe kašlje.

Naravno, ako kašalj ne prestane, treba  se obratiti lekaru, da biste isključili ozbiljnija oboljenja.

 

 

 

Izvor: http://uspesnazena.com

Komentari: